Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas Hareketi Öğrenci Kolları Kurucularından Nevahida Serbest Bırakıldı

Arap-Amerikan Üniversitesi'nde İslami Kitle'yi örgütlemekle suçlanmıştı Hamas Hareketi Öğrenci Kolları Kurucularından Nevahida Serbest Bırakıldı



Ä°ÅŸgal yönetimi dün (28 Eylül Pazar) gece, Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas)'ın öÄŸrenci kolları kurucularından ve Cenin kentinin batısındaki El-Yamun beldesi sakinlerinden 29 yaşındaki esir Tahir Nevahida'yı serbest bıraktı.

Tahir Nevahida'nın Cenin kentindeki Arap-Amerikan Üniversitesi'nde Hamas Hareketi'nin öÄŸrenci kolları Ä°slami Kitle'yi örgütlemek suçlamasıyla bir buçuk yıl iÅŸgal zindanlarında yattığı bildirildi.

Esir Tahir Nevahida'nın En-Nakab Cezaevi'nden serbest bırakıldığı, daha sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Cenin'in girişinden ikamet ettiği El-Yamun beldesine kadar taşındığı ifade edildi.

Hamas Hareketi aktivistlerinden Nevahida, özgürlüÄŸe kavuÅŸmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, iÅŸgal zindanlarında esirlerin durumunun sürekli kötüye gittiÄŸini ve cezaevleri idaresinin birçok cezaevinde Filistinli esirlere yönelik baskı uyguladığını, cezaevlerinde durumun her an patlayabilecek noktada olduÄŸunu söyledi.

FÄ°LÄ°STÄ°NHABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.