Sosyal Medya

Güncel

Suruç'a yine havan mermisi düştü

Suriye tarafından atılan bir havan mermileri Suruç’un Mürşitpınar köyünde, Suriye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki boş araziye düştü. Patlamada yaralanan olmadı.



IŞİD ile PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı gücü YPG arasında çatışmaların devam ettiÄŸi Kobani (Ayn el-Arab) bölgesinin Türkiye tarafındaki MürÅŸitpınar'a Suriye'den atılan iki havan mermisi düÅŸtü. Mermilerden biri güvenlik güçleri ve basın mensuplarının bulunduÄŸu yere yakın bölgeye düÅŸtü. 5 dakika sonra Suriye tarafından bir mermi daha geldi. ikinci havan mermisi de IŞİD saldırılarından kaçan Suriyeli Kürtler için geçici barınma merkezi yapılan Süleyman Åžah Dostluk Parkı'nın yakındaki boÅŸluÄŸa düÅŸtü.

Çevredeki vatandaÅŸların kısa süreli panik yaÅŸadığı patlama sırasında ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamanın yaÅŸandığı bölgeye ise tank ve zırhlı araçların konuÅŸlandığı görüldü. Sınırın hemen yakınındaki Kobani'de ise patlama sesleri yükselirken, ÅŸehir merkezini toz bulutu kapladığı görüldü.

Pazar günkü mermilere karşılık verildi

Genelkurmay BaÅŸkanlığı da, Åžanlıurfa Suruç'a pazar günü düÅŸen havan mermilerine angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verildiÄŸini açıkladı. 

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiÄŸi deÄŸerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 1.400 metre Türkiye tarafına, Mertismail Köyü'nün 950 metre kadar kuzeyinde yol kenarında boÅŸ araziye düÅŸmüÅŸtür. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiÅŸtir. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak deÄŸerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiÅŸtir" ifadelerine yer verildi.

Pazar günü 3 kiÅŸi yaralanmıştı

Kobani'ye baÄŸlı Mersinbel köyünde çatışmalar devam ederken pazar akÅŸam saatlerinde söz konusu bölgeden atldığı tahmin edilen bir havan mermisi Åžanlıurfa'nın Suruç'a baÄŸlı Alanyurt Mahallesi'ndeki bir eve düÅŸmüÅŸtü. 

DiÄŸer düÅŸen havan mermisinde ise 3 kiÅŸinin yaralandığını açıklayan Genelkurmay BaÅŸkanlığı, "Suriye'de devam eden çatışmalardan sektiÄŸi deÄŸerlendirilen bir adet havan mermisi, Türkiye-Suriye sınırının 525 metre Türkiye tarafına, Alanyurt Köyü'nün 50-100 metre kuzeyindeki bir eve düÅŸmüÅŸtür. Olayda biri kadın, ikisi erkek olmak üzere üç sivil vatandaÅŸ hafif ÅŸekilde yaralanmıştır. Yaralı personel, Suruç Devlet Hastanesinde ayakta yapılan tedaviyi müteakip taburcu olmuÅŸtur. Suriye tarafında, söz konusu havan atışının yapıldığı yer olarak deÄŸerlendirilen bölgeye, angajman kuralları çerçevesinde atış yapılarak karşılık verilmiÅŸtir" açıklamasında bulundu.

Mahalle sakinleri de evlerini terk ederek yanlarına aldıkları bazı eÅŸyalarla TavÅŸanlı Mahallesi'ne sığındı. Çevrede geniÅŸ güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, mahallenin boÅŸaltılması için Kürtçe anons yaptı.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.