Sosyal Medya

YaÅŸam

Uçaklardaki o yasak kalkıyor

EASA, uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirildi.



Almanya'nın Köln kentinde bulunan Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) internet sitesinden duyurulan açıklamada, yolcuların artık uçak seferleri sırasında cep telefonlarını ve tablet bilgisayarlarını kullanabileceÄŸini kaydetti.

Açıklamada, elektronik cihazların herhangi bir güvenlik riski oluÅŸturmadıkları ancak yine de havayolu ÅŸirketlerinin kendi güvenlik araÅŸtırmalarını yapıp bu konuda kendi kurallarını uygulama hakları bulunduÄŸu vurgulandı.

Halihazırda Avrupa'daki uçuÅŸlarda cep telefonları sadece "uçuÅŸ modu"nda açık tutulabilirken, bundan sonra buna gerek kalmayacak.

Alman Havayolu Lufthansa yetkilileri, müÅŸterilerine ivedilikle uçaklarda kendi araçlarıyla telefon ve internet imkanı vermek istediklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları, Norvegian ve Air China, uçaklarda ücretsiz internet imkanı veriyor. Lufthansa ise bu hizmeti ücretli olarak sunuyor ancak birçok müÅŸteri baÄŸlantı kalitesini yetersiz buluyor.

Uçaklarda telefonla konuÅŸma konusunda yapılan anketlerin sonuçlarına göre ise yolcuların gürültü olacağı için bunu istemedikleri belirtiliyor.

British Airways, Londra-Newyork seferlerinde business bölümünde sms ve internet imkanı saÄŸlıyor ancak telefonla konuÅŸmaya baÅŸka müÅŸterilerin rahatsız olmaması için izin vermiyor.

Avrupa BirliÄŸi (AB) tarafından 2003′te kurulan EASA, Avrupa hava sahası içinde, hava ve havacılıkla ilgili her türlü hava aracı, uçuÅŸ, üretim, müdahale, etkinlik ve geçerli güvenlik mevzuatlarını takip ediyor, bunların uygulanmasını kontrol ediyor, uçuÅŸ ve yer güvenliÄŸini saÄŸlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.