Sosyal Medya

Güncel

DoÄŸu'da soÄŸuk hava etkili oldu

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceyle Ardahan'da ölçüldü



DoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde soÄŸuk hava etkili oldu. Gece en düÅŸük hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge MüdürlüÄŸü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlardan gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede sıcaklık mevsim normallerinin altına düÅŸtü.

Gece en düÅŸük hava sıcaklıkları Ardahan'nda sıfırın altında 1, Kars ve Erzurum'da 2, AÄŸrı'da 3, IÄŸdır'da ise 11 derece ölçüldü. Erzurum Havalimanı bölgesinde de sıcaklık sıfırın altında 4 dereceye kadar düÅŸtü.

Türkiye'nin en yüksek noktası olan AÄŸrı Dağı'nın üst kesimlerinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Dağın zirvesi, beyaz örtüyle kaplandı. Havanın soÄŸumasıyla DoÄŸubayazıt'ta yaylacılar, ateÅŸ yakarak ısınmaya çalıştı.

Ardahan'da soÄŸuk hava nedeniyle kırağı oluÅŸtu. Bazı araçların camlarında buzlanma meydana geldi. VatandaÅŸlardan Metin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimin en soÄŸuk gününü yaÅŸadıklarını belirterek, "Aracımın camı buz tutmuÅŸ. Bu da kışın habercisidir" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyrettiÄŸini ve soÄŸuk havanın hafta boyunca etkili olacağını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.