Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşgal Güçleri Dün Akşam Filistinli 4 Genci Tutukladı

Filistinli gençleri sindirmek için operasyonlarını sürdüren İşgal Güçleri Dün Akşam Filistinli 4 Genci Tutukladı



Filistin halkına nefes aldırmayan iÅŸgal güçleri dün akÅŸam Batı Yaka’nın Beytlahim ÅŸehrine baÄŸlı Ayide Mülteci Kampı'nda yaptığı baskın ve aramalarda iki genci tutuklarken, Batı Yaka’nın orta kesiminde bulunan Ramallah ÅŸehrine baÄŸlı Silvad beldesinde çıkan çatışmaların ardından da iki genci tutukladı.

Filistinli aktivist Ä°brahim Müslim’in verdiÄŸi bilgiye göre iÅŸgal güçleri dün akÅŸam (26 Eylül Cuma) Beytlahim’e baÄŸlı Ayide Mülteci Kampı'nda yaptığı baskın ve aramalarda 17 yaÅŸlarında olan Filistinli genç Muaz Ebu Akr ve Yasin Memun Budeyr’i tutukladı.

Tutuklamalarla ilgili bilgi veren Müslim, dün akÅŸam kampta çıkan ÅŸiddetli çatışmaların ardından gençleri kovalayan iÅŸgal güçlerinin bir iÅŸ yerindeki gençlerden ikisini tutukladığını söyledi.

Müslim yaptığı açıklamanın devamında, tutuklanan gençlerin aslında alışveriÅŸ için dükkana girdiklerini, gözaltına alınanlardan Budeyr’i bir saat sonra serbest bırakan iÅŸgal güçlerinin Ebu Akr’i hâlâ gözaltında tuttuÄŸunu ifade etti.

DiÄŸer taraftan dün akÅŸam Silvad beldesinde çıkan çatışmaların ardından iÅŸgal güçleri 13 yaşındaki Raid Ayid Mezid ile 15 yaşındaki Mahmud Muhammed BeÅŸir’i tutukladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.