Sosyal Medya

Coğrafyamız

400 bin Özbek'e Rusya'ya giriş yasağı

Rusya, yasaları ihlal ettikleri iddiasıyla araladında 400 bin Özbek'in de olduğu 990 bin kişiye Rusya'ya giriş yasağı koydu



Rusya Federal Göç Servisi (FGS) yaklaşık bir milyon yabancının ülkeyi giriÅŸinin yasaklandığını açıkladı. Bunlardan yaklaşık yüzde 40’ını Özbekler oluÅŸturdu.

Uznews.Net’te yer alan haberde FGS BaÅŸkanı Konstantin Romodanovski, yaptırım kararının Rusya yasalarını ihlal gerekçesiyle verildiÄŸini belirterek giriÅŸ yasağı uygulananların özellikle Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Azerbaycan vatandaÅŸları olduÄŸunu söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Romodanovski Rusya sınırlarını yaklaşık 990 bin yabancı uyruklu insanlar için kapattığını söyledi. FGS BaÅŸkanı, "Tabii, bu insanlar esasen BDT ülkeleri vatandaÅŸlarıdır: Özbekistanlıların oranı yaklaşık yüzde 40, Taciklerin yüzde 20, kalanların önemli kısmı Kırgızistan ve Azerbaycan vatandaÅŸlarıdır" dedi.

FGS baÅŸkanı yasaları ihlal edenler için sınırları otomatik kapatma iÅŸleminin "yasadışı göç ve yasadışı istihdamı önlemek için etkili bir önlem" olduÄŸunun da altını çizdi.

Basın toplantısında FGS baÅŸkanı aynı zamanda Rusya ve Belarus devletlerinin ortak vize uygulamasına geçilmesine destek verdiÄŸini de açıkladı. Böylece bu ülkelere giriÅŸ yapmak için onlardan birinden vize almak yeterli olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.