Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya şimdi de Tatarların TV'sini hedef alıyor

Kırım Tatarları'na ait ATR TV kanalı Rus güvenlik güçleri tarafından aşırılık şüphesi ile denetime tabi tutuluyor



Kırım’daki Rusya güvenlik güçleri Kırım-Tatar televizyon kanalı ATR'yı aşırılık içeren programlar yayınlamakla suçladı.

BBC Rus Servisi’nde yayınlanan habere göre ATR çalışanları, iÅŸyerlerinin güvenlik güçleri tarafından aşırılık ÅŸüphesi ile denetlenmeye baÅŸlandığını duyurdu.

Rusya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Aşırılıkla Mücadele Merkezi, ATR yönetimine bir mektup göndererek konu ile ilgili uyarıda bulundu. Söz konusu mektubu Ukrayna Kanal 5 televizyonu muhabiri Azad Seferov kendi blogunda yayınladı.

Mektupta Rus güvenlik servisi ART kanalını hükümet karşıtı görüÅŸlere yer vermek, Kırım Tatarları arasında güvensizliÄŸi körüklemek ve anti-Rus kamuoyu oluÅŸumunu teÅŸvik etmekle suçladı. Rus yetkililere göre bunlar aşırılık ve radikal yayınlar olarak deÄŸerlendiriliyor.

Mektupta ART’nin lisans belgeleri ve çalışanlarının listesinin Rus güvenlik servisine takdim etmesi de talep edildi.

ATR 2005 yılında Kırım Tatar halkının vekili ve iÅŸadamı Lenur Ä°slyamov tarafından kurulmuÅŸtu. ATR Rusça (programların yüzde 85’i), Kırım Tatar ve Ukraynaca dillerinde 24 saat yayın yapıyor. Kanal kendi programlarını, bazı popüler Türk TV dizilerini ve BBC belgesellerini yayınlıyor.

Rus güvenlik servisinin suçlamalarına cevaben ATR yönetimi sadece Kırım Tatar halkı için yayın yapan özel bir kanal olmadığını ısrarla savunuyor. ATR Rusya genelinde çok yüksek izlenme paylarına sahip olduÄŸunu açıkladı. Kanal, Kırım'da yayın yapan Ukrayna ve Rusya’ya ait 47 televizyon kanalları arasında reytingde 14’üncü sırada bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.