Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamarişe: "İşgal Zindanlarında Hâlâ 18 Kadın Esir Olduğu İçin Sevincim Yarım"

Özgürlüğüne kavuşan Filistinli kadın esir Hamarişe: "İşgal Zindanlarında Hâlâ 18 Kadın Esir Olduğu İçin Sevincim Yarım"



"Zindandan beni çıkaran Allah'a hamdolsun. Fakat sevincim yarım kaldı." Dün iÅŸgal zindanlarından çıkıp Ya'bud beldesine ayak bastığında Filistinli kadın esir Rim HamariÅŸe'nin aÄŸzından çıkan ilk kelimeler bunlar oldu.

Ailesinden ve çocuklarından zorla uzaklaÅŸtırılarak iÅŸgal zindanlarında demir parmaklıkların arkasına hapsedilen HamariÅŸe, sekiz ay sonra özgürlük rüzgarını soludu.

Aile fertlerinin yaÅŸadığı büyük sevinç arasında evine ulaÅŸan HamariÅŸe, iÅŸgal zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlerin kadınların esir alınmasının tamamen sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

"Ahrar" Esir AraÅŸtırmaları Merkezi'ne konuÅŸan HamariÅŸe, direniÅŸin Gazze Åžeridi'nde kazandığı zaferin ve iÅŸgal askeri esir alınmasının esirlerin moralini yükselttiÄŸini belirterek, esirlerin özgürlük için direniÅŸe büyük ümit baÄŸladıklarını ifade etti.

Kadın esirlerin iÅŸgal zindanlarında oldukça zor ÅŸartlarda yaÅŸadıklarına dikkat çeken HamariÅŸe, iÅŸgal cezaevi idaresinin kadın esirlere koÄŸuÅŸlarda ve cezaevi dışında mahkemelere gidiÅŸ-dönüÅŸ sırasında çeÅŸitli eziyetlerde bulunduÄŸunu, esirlerin ellerinin ve ayaklarının baÄŸlandığını bildirdi.

Bu arada, El-Aksa kanalı muhabiri Leyla HamariÅŸe, annesinin iÅŸgal zindanlarından çıkması nedeniyle büyük sevinç yaÅŸadıklarını ifade ederek, iÅŸgal zindanlarında hâlâ kadın esireler bulunduÄŸu için annesinin özgürlüÄŸüne tam olarak sevinemediÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.