Sosyal Medya

Dünya

FBI kimliÄŸini belirledi

FBI Başkanı Comey, 2 Amerikalı gazeteci ile bir İngiliz yardım görevlisinin kafalarını keserek öldüren IŞİD militanının kimliğinin belirlendiğine inandıklarını söyledi.



ABD Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) BaÅŸkanı James Comey, 2 Amerikalı gazeteci ile Ä°ngiliz yardım görevlisinin IŞİD tarafından kafaları kesilerek öldürülmesini gösteren videolardaki Ä°ngiliz aksanlı maskeli militanın kimliÄŸi ile ilgili, “Sanırım kimliÄŸini tesbit ettik” dedi.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Comey bu açıklamalı, FBI merkezinde küçük bir grup gazeteciye yaptı. Comey, sözkonusu militanın kimliÄŸi ya da vatandaÅŸlık durumuyla ilgili detay vermeyeceÄŸini kaydetti. Comey, videolardaki kafa kesme eylemlerini de gerçekten bu militanın yapıp yapmadığı konusunda da bilgi vermedi.

Videolarda Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile Ä°ngiliz yardım görevlisi David Haines'in kafalarının kesilmesi açıkça gösterilmiyor ancak Ä°ngiliz aksanlı bir militan, elinde uzun bir bıçakla konuÅŸuyor ve bu 3 kiÅŸinin kafasını kesmeye baÅŸlıyor gibi görünüyor.

Comey ayrıca, ÅŸu anda yaklaşık bir düzine Amerikalı'nın Suriye'deki aşırıcı gruplarla birlikte savaÅŸtığının tahmin edildiÄŸini kaydetti. 100'den fazla Amerikalı'nın ya Suriye'ye gitmeye çalışırken gözaltına alındığını, bazılarının gidip geri döndüÄŸünü ifade eden Comey, aşırıcı gruplarla birlikte savaÅŸtıktan sonra geri dönen Amerikalıların tamamının soruÅŸturma veya izleme altında olduÄŸunu belirtti. 

FBI BaÅŸkanı Comey, ABD'nin Suriye'deki militanlara katılan her bir Amerikalıyı tespit ettiÄŸinden emin olmadığını da söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.