Sosyal Medya

Coğrafyamız

Netanyahu İlk Kez Gazze Şeridi'nin Silahsızlandırılamayacağını İtiraf Etti

İşgal rejiminde yayınlanan Israel Hayom gazetesine verdiği söyleşide Netanyahu İlk Kez Gazze Şeridi'nin Silahsızlandırılamayacağını İtiraf Etti



Siyonist iÅŸgal rejimi baÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, Kahire'de Filistin heyetiyle yapılacak dolaylı ateÅŸkes müzakerelerinin sadece güvenlik konularında olacağını ve Ä°srail'in amacının Gazze Åžeridi'ni silahsızlandırmak olduÄŸunu bildirdi.

Israel Hayom gazetesinin Yahudi yılbaşısı münasebetiyle Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu'yla yaptığı ve bugünkü (25 Eylül PerÅŸembe) sayısında yayınladığı söyleÅŸide Kahire'deki müzakerelerin siyasi olmadığına dikkat çeken Netanyahu, bu nedenle siyasi temsilcisinin heyette yer almadığını söyledi.

Müzakerelerde iki konunun gündemde olduÄŸunu belirten Netanyahu, birincisinin güvenlikle ilgili meseleler ve ikincisinin ise Gazze Åžeridi'nin yeniden imarı olduÄŸunu, Filistin tarafının kabul edilemez talepleri karşısında da kararlılıkla ve baÅŸarıyla durduklarını iddia etti.

Gazze Åžeridi'nin silahsızlandırılması konusuna da deÄŸinen Netanyahu, bunun iÅŸgal rejiminin amacı olduÄŸunu fakat yakın bir dönemde bu amacın anlaÅŸma yoluyla gerçekleÅŸebileceÄŸine inanmadığını söyledi.

Gazze Åžeridi'ne neden geniÅŸ çaplı kara operasyonu düzenlemediklerine de açıklık getiren Netanyahu, geniÅŸ çaplı bir kara saldırısı durumunda 50 gün deÄŸil 500 gün Gazze Åžeridi'nde kalmaları gerekeceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.