Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katar Emiri: "Gazze'ye Açılan Savaş İnsanlığa Karşı İşlenmiş Bir Suçtur"

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Katar Emiri: "Gazze'ye Açılan Savaş İnsanlığa Karşı İşlenmiş Bir Suçtur"



Katar Emiri Åžeyh Temim Bin Hamed El Sani, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ni Filistin davası konusunda üzerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirmeye davet ederek, iÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi'ne açtığı son savaşı "insanlığa karşı iÅŸlenmiÅŸ suç" olarak niteledi.

El Sani, dün (24 Eylül ÇarÅŸamba) BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuÅŸmada, Filistin davasının geriye kalan en son sömürgecilik sorunu olduÄŸunu belirterek, geçici çözümlerin yararsız ve kabul edilemez olduÄŸunu dile getirdi.

Barış ve güvenliÄŸin uluslararası hukuka ve insan haklarına riayet etmeden tesis edilemeyeceÄŸine dikkat çeken El Sani, iÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi'ne saldırılarının yol açtığı yıkımın uluslararası toplumun iÅŸgal devletini uluslararası kararlara uymaya zorlamasını gerektirdiÄŸini söyledi.

Katar Emiri, BM Güvenlik Konseyi'nin yedinci madde altına alacağı bir kararla iÅŸgal devletini 1967'de iÅŸgal ettiÄŸi topraklardaki iÅŸgaline son vermeye zorlamasını istedi.

KonuÅŸmasında iÅŸgale karşı direnen Filistin halkını da selamlayan El Sani, iÅŸgal rejiminin uyguladığı haksız ablukanın tüm dünyanın Gazze Åžeridi'nin yeniden imarı için omuz omuza vermesini gerektirdiÄŸini belirterek, Katar'ın bu konuda elinden gelen her ÅŸeyi yapacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.