Sosyal Medya

Güncel

Almanya'dan silah yardımı

Irak Kürt yönetimine vereceğini açıkladığı silahların bir bölümünü gönderdi.



Almanya'nın, terör örgütü IŞİD'e karşı kullanılması amacıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) vereceÄŸi silah ve mühimmatın bir bölümünün Irak'a gönderilmeye baÅŸlandığı bildirildi.

Leipzig Havalimanı'ndan arızası giderilen Hollanda Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait KDC-10 tipi kargo uçağı, gece TSÄ° 03.00'da havalandı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki bir havalimanına inen uçaktaki silah mühimmatlar burada Ä°ngiliz Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir kargo uçağına aktarıldı. Silah ve mühimmatın bu uçakla önce BaÄŸdat'a ardından Erbil'e götürüleceÄŸi öÄŸrenildi.

Bugün baÅŸlanan ve 1 hafta sürmesi planlanan sevkiyatın ilk diliminde Almanya IKBY'ye 4 bin G3 piyade tüfeÄŸi, 4 bin p1 tipi tabanca, 20 tanksavar, 120 bazuka, 20 MG 3 makineli tüfek, 50 sinyal tabanca, 5 bin el bombasının yanı sıra 15 seyyar mutfak, 75 çadır, 170 kiÅŸisel sıhhi yardım malzemesi ve araçların gönderilmesi hedefleniyor. 

Almanya, bu ayın başında yaklaşık 9 bin 500 parçadan oluÅŸan koruyucu yelek, kask, mayın arama detektörleri, gece görüÅŸ gözlüÄŸü, telsiz ve metal detektörleri IKBY’e göndermiÅŸti. Alman hükümeti IKBY’e silah yardımında bulunma kararını 31 AÄŸustos’ta almıştı.

Öte yandan, 2 gün önce Almanya'ya gelen 30 PeÅŸmerge'den 20’sinin milan tanksavar, 10’nun da gönderilecek teçhizat arasında yer alan seyyar mutfakla ilgili eÄŸitim alacağı belirtildi. PeÅŸmerge'ye hafif silahlar konusunda eÄŸitim vermek için Almanya’dan 6 paraÅŸütçü askerin de silah sevkiyatını yapacak uçaklarla bölgeye gönderileceÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.