Sosyal Medya

Dünya

Mısır'dan Erdoğan'ın BM konuşmasına kınama

Mısır Dışişleri bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşmasının kendisi ile ilgili kısımlarını kınadığını açıkladı



Mısır'ın, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuÅŸmasındaki Mısır'la ilgili açıklamalarını kınadığı bildirildi.

Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Türkiye CumhurbaÅŸkanı'nın BM Genel Kurulu'nun açılış konuÅŸmasını kınayarak ve kızgınlıkla izledi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸması yalan ve iftiralar içeriyor, bu en hafif ifadeyle Mısır halkının 30 Haziran'da (2013) ortaya koyduÄŸu iradesini hafife almayı ve ipotek koymayı temsil ediyor" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun ikili görüÅŸme talebinin Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžükri tarafından iptal edildiÄŸi de öne sürüldü.

BM Genel Kurulu'nun açılış konuÅŸmasında, Mısır'daki darbeye de deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları söylemiÅŸti:

"Mısır’da, halkın oylarıyla seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı darbeyle indirilirken, verdikleri oyun hesabını sormak isteyen binlerce masum katledilirken, BirleÅŸmiÅŸ Milletler de demokratik ülkeler de bunu sadece izliyor. Ve bu darbeyi yapan kiÅŸi meÅŸrulaÅŸtırılıyor. EÄŸer demokrasi diyorsak sandığa saygı duyalım. Yok demokrasi deÄŸil de darbeyle gelenleri savunacaksak o zaman bu BM niye var diye merak ediyorum.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.