Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'le mücadele tasarısı kabul edildi!

BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye ve Irak'taki ''yabancı savaşçılarla'' mücadele amacıyla hazırlanan tasarı kabul edildi



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye ve Irak'ta bulunan ''yabancı savaÅŸçılara'' yönelik mücadeleyi öngören tasarıyı oybirliÄŸiyle kabul etti.

BMGK, Suriye ile Irak'ta IŞİD ve benzeri örgütlerin artması ve uluslararası güvenlik ve barışı tehdit etmesi üzerine konuyu görüÅŸmek için Barack Obama baÅŸkanlığında toplandı.

Toplantıda, yabancı terörist savaÅŸçılarla mücadele için BMGK'ya sunulan karar tasarısı oybirliÄŸiyle kabul edildi. Karar tasarısıyla bu gruplara yeni militan ve kaynak temin edilmesinin ve terör örgütlerine katılmak isteyenlerin, karışıklıkların yaÅŸandığı ülkelere seyahatlerinin engellenmesi amaçlanıyor.

Karar metninde tüm ülkelerden yabancı terörist savaÅŸçılara katılma, destek verme, ekipman saÄŸlama, finans desteÄŸinde bulunma gibi suçları cezalandırıcı yasaları iÅŸletmeleri yoksa da yasal düzenleme yapmaları isteniyor.

Kabul edilen metin baÄŸlayıcı olduÄŸu için tüm ülkelerin buna uyması gerekiyor. Bu karara uyulmaması halinde BMGK, söz konusu ülkelere ekonomik yaptırım ve güç kullanma hakkını elinde bulunduruyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.