Sosyal Medya

Dünya

Türkiye Fransız cihatçıları 'özgürlüğe iade etti'

Türkiye'de yakalanan Fransız vatandaşı üç cihatçının Fransa'ya iadesi sırasında yaşanan karmaşa, tutukluların ülkelerine döndüklerinde serbest kalmalarına yol açtı.



Fransız basınında 'Türk yetkililerin büyük ihmalkârlığı' olarak yorumlanan olayda, iki ülke yetkililerinin üç cihatçının uçakla Paris'e gönderilmesi konusunda anlaÅŸtığı ifade edildi.

Ancak Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk yetkililerin ÅŸahısları Paris uçağı yerine Marsilya uçağıyla Fransa'ya gönderdiÄŸi ve Fransa'nın bu deÄŸiÅŸiklik konusunda bilgilendirilmemesi sonucunda ülkeye giren cihatçıların serbest kaldığı ifade edildi.

Fransız Le Monde gazetesi haberi "Türkiye cihatçıları özgürlüÄŸe iade etti" baÅŸlığıyla verdi

 

 

Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanlığının açıklamasında "Türk yetkililer bize üç ÅŸahsı da Paris uçağına yerleÅŸtirmek istediklerini, ancak pilotun bu talebe olumsuz yanıt verdiÄŸini söyledi. Bunun üzerine ÅŸahısları Marsilya seferini yapan bir uçakla Fransa'ya gönderme kararı aldıklarını belirttiler. Ancak son geliÅŸmeden biz haberdar edilmedik" dendi.

France 24 haber kanalına bilgi veren Fransız emniyetinden bir yetkili, Paris'e gelen uçağın Orly havalimanında iner inmez etrafının sarıldığı ve polislerin uçağın içine girdiÄŸini söyledi. Yetkili polislerin aranan üç ÅŸahsı da uçakta bulamadığını ifade etti.

'Türkiye'nin iÅŸbirliÄŸi yetersizdi'

Fransa'ya iadesi planlanan üç kiÅŸiden birinin "Toulouse katili" olarak anılan ve 19 Mart 2012'de Toulouse kentindeki bir Yahudi okulunda üç çocuk, bir haham ve üç de Fransız askerini öldüren Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Muhammed Merah'ın bacanağı olduÄŸu belirtildi.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian mahkum iadesinde yaÅŸanan karmaÅŸa için "talihsiz olay" yorumunu yaptı ve Türkiye'yi eleÅŸtirdi.

"Türkiye'nin iÅŸ birliÄŸinin yetersiz kalması sonucunda üç tehlikeli ÅŸahıs ülkemizde serbestçe dolaşıyor" diye konuÅŸan Le Drian, cihatçıların yakalanması için gerekli her ÅŸeyin yapılacağı sözünü verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.