Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad'dan IŞİD operasyonlarına destek

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, terörle mücadelede uluslararası çabaları desteklediklerini belirtti



Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, baÅŸkent Åžam'da Irak Ulusal Güvenlik MüsteÅŸarı Falih Feyyad'ı kabul eden Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esad, "Tekfirci terör gruplarıyla yıllardır devam eden savaşımızı tüm kararlılığımızla sürdürüyoruz. Terörle mücadelede uluslararası çabaları da destekliyoruz" dedi.

Esad, "Terörle mücadele, yalnızca askeri operasyonlarla baÅŸarıya ulaÅŸmaz. Ülkeler ayrıca terör oluÅŸumlarına her türlü desteÄŸin durdurulması yönünde alınan uluslararası kararlara da riayet etmelidir" ifadesini kullandı.

Ä°kilinin ayrıca silahlı örgütlerinin ortadan kaldırılması ve terörle mücadelenin baÅŸarıya ulaÅŸması için iki ülkenin ortak atacağı adımlar ve alınacak tedbirleri de görüÅŸtüÄŸü belirtildi.

SANA'nın bugün Suriye DışiÅŸleri Bakanlığına dayandırılarak verilen haberinde ise DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim'in, dün ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'den, "Ülkedeki IŞİD mevzilerinin vurulacağı" yönünde mesaj aldığı iddia edilmiÅŸti.

Haberde Kerry'nin, Irak DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim el-Caferi aracılığıyla Muallim'i, IŞİD'e yönelik hava saldırılarından haberdar ettiÄŸi ileri sürülmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.