Sosyal Medya

Güncel

"Başörtüsü işi burada bitti"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Genel Kurulu’na başörtüsü ile girilmesiyle ilgili olarak “Artık mesele geride kaldı” dedi.



Abdullah Gül, Türk-Ä°ngiliz Tatlıdil Forumu'na katılmak için gittiÄŸi Ä°skoçya’da gazetecilere iç ve dış politika konularında açıklamalarda bulundu. CumhurbaÅŸkanı Gül, Meclis Genel Kurulu’na bazı milletvekillerinin baÅŸörtüleriyle girmesi konusunda "Benim kanaatim artık bu meselenin geride kaldığı. NormalleÅŸme derken, aslında partiler buna karar verdiler. Bu iÅŸin artık siyasetin konusu olmaktan çıkmış olması lazım. Kendi haline bırakmak lazım" dedi.

"Merve Kavakçı olayını konuÅŸmam"

Gül, gazetecilerin “14 yıl önce Merve Kavakçı Meclis’ten çıkartıldığında ne hissetmiÅŸtiniz?” sorusu üzerine "CumhurbaÅŸkanı olarak o dönemi anlatmam olmaz herhalde. Her ÅŸeyin bir zamanı var. O gün karşı çıkan siyasi kurumlar bugün hep beraber destek verdiler. Bugünkü gelinen nokta ile hepimizin gurur duyması gerekir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin dinlendiÄŸi bilgisi yok"

Abdullah Gül, ABD istihbarat kuruluÅŸlarının ülke liderlerini dinlemesi iddialarını 'güven sarsıcı' olarak niteledi, "Burada esas problem, müttefikler arasında olması; bu çok utandırıcı ve mahcup edici durum ortaya çıkartıyor. DoÄŸrusu gerçekten ayıp olmuÅŸ oluyor" dedi.

Türkiye'nin dinlendiÄŸine iliÅŸkin bilgi olmadığını söyleyen CumhurbaÅŸkanı,  devlet meselelerini güvenli telefonlarla güvenli ortamda yaptıklarını belirtti.

Gül, konunun tüm dünyada geniÅŸ yankı bulduÄŸuna dikkat çekti, "Ama Türkiye’de neredeyse hiç gündem deÄŸil. Hayret ediyorum" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.