Sosyal Medya

Güncel

"İran ABD ile 2 yıl gizli görüştü"

İran Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Ebutalibi, Ahmedinejad döneminde 2 yıl ABD ile gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani'nin Siyasi Danışmanı Hamid Ebutalibi, Ahmedinejaddöneminde Ä°ran ile Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) arasında gizli görüÅŸmeler yapıldığını açıkladı.

GÄ°ZLÄ° OLANI ÅžEFFAF HALE GETÄ°RDÄ°K

CumhurbaÅŸkanı Siyasi Danışmanı Ebutalibi resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Önceki hükümet döneminde görüÅŸmeler 2 yıl gizli yapıldı. Ruhani görüÅŸmeleri ÅŸeffaf hale getirdiÄŸimizde, bunu duyanlar endiÅŸelendiler ve itiraz etmeye baÅŸladılar" ifadelerini kullandı.

New York'ta yapılacak BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in (BM) 69'uncu Genel Kurul Toplantısı'na katılacak olan CumhurbaÅŸkanı Ruhani'nin yapacağı görüÅŸmelerden "endiÅŸelenenlere" seslenen Ebutalibi ÅŸunları belirtti:

"Stratejik araÅŸtırmalar merkezinde yıllarca üst düzey toplantılara katıldım. Bu toplantılarda dışiÅŸlerinde izlenmesi gerekli metotla iliÅŸkin iki seçenek üzerinde tartışmalar yapılırdı: "Çatışma" veya "yapıcı iÅŸbirliÄŸi". Ä°ran halkı geçtiÄŸimiz seçimlerde Ruhani'yi destekleyerek "yapıcı iÅŸbirliÄŸi", "ekonominin kurtulması" ve "ahlaki iyileÅŸmeye" oy vermiÅŸtir".

"Menfaatler esastır"

21'inci yüzyıl Ä°ran'ının 20'nci yüzyıl Ä°ran'ından faklı olduÄŸunu ifade eden Ebutalibi, "Dış siyasette milli güvenlik ve menfaatlar esastır. Çıkarlar için her adım atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.