Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yahudi Yerleşimciler ve Kadın Askerler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Filistinli kadınların Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermezken Yahudi Yerleşimciler ve Kadın Askerler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi



Yahudi yerleÅŸimciler ve iÅŸgal ordusu kadın askerleri bu sabah (22 Eylül Pazartesi) iÅŸgal polisi özel kuvvetlerinin yoÄŸun güvenlik önlemleri altında El-MaÄŸaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Baskınla birlikte iÅŸgal polisinin Mescid-i Aksa'nın içinde ve dışında güvenlik önlemlerini sıklaÅŸtırdığı ve kadınların Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediÄŸi bildirildi.

Safa Haber Ajansı'na konuÅŸan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Enformasyon Müdürü Mahmud Ebu'l-Atâ, 72 kadın askerin askeri kıyafetleriyle ve tek bir grup halinde "askeri keÅŸif gezileri" adı altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediÄŸini söyledi.

Ebu'l-Atâ, Mescid-i Aksa'ya girdikten sonra kadın askerlerin üç gruba ayrıldığını ve her bir gruba sözde heykelin tarihi hakkında hurafelere dayalı bilgiler veren bir kadın rehberin eÅŸlik ettiÄŸini belirtti.

Ä°ÅŸgal ordusu kadın askerlerinin baskınıyla birlikte 30 civarında Yahudi yerleÅŸimcinin de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediÄŸini bildiren Ebu'l-Atâ, iÅŸgal subaylarından bir grubun iÅŸgal istihbarat görevlileriyle birlikte sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde arama yaptığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.