Sosyal Medya

Dünya

IŞİD'e karşı hava ittifakı genişleyebilir

IŞİD’i havadan vurmak isteyen ülkelerin sayısı artarken, ABD’nin BM Büyükelçisi Samantha Power, IŞİD'i havadan vuracak ülkelerin sayısının artabileceğini söyledi.



ABD’nin BirleÅŸmiÅŸ Milletler Büyükelçisi Samantha Power, CBS televizyonunun ‘Face The Nation’ programında Irak Åžam Ä°slam Devleti IŞİD’e karşı ABD stratejisinin boyutlarıyla ilgili önemli ipuçları verdi.

Power, Washington’ın askeri gücün yanısıra siyasi ve ekonomik boyutları da olan bir koalisyonla IŞİD tehdidini yenmeyi amaçladığını söyledi.
Power,  ABD ve Fransa dışında baÅŸka ülkelerin de IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanı düzenlemek istediÄŸini belirtti.

"Ülkeler kendileri açıklar"

Büyükelçi ,”BaÅŸka ülkeler ne yapar, koalisyona hangi katkılarda bulunabilirler; buna dair açıklamaları bu ülkelerin kendilerine bırakıyoruz” dedi.

Bu hafta içinde New York’taki BM Genel Kurulu toplantıları sırasında ABD’nin IŞİD’e karşı koalisyon çabalarını yoÄŸunlaÅŸtıracağını aktaran Power, “Bu grubu geriletmek ve yok etme çabalarına küresel bir destek var. Bir tahminde bulunayım. EÄŸer BaÅŸkan Obama hava saldırıları kararını verirse hava saldırılarını tek başımıza düzenlemeyeceÄŸiz" dedi. 

Halihazırda iki ülke IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları baÅŸlatmış durumda.

ABD’nin ardından Fransa da hafta içinde Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan vurmaya baÅŸladı. Ancak Fransa CumhurbaÅŸkanı Francois Hollande IŞİD’e karşı kara gücü yollamayacaklarını açıkladı. Obama da geçen hafta IŞİD’e karşı koalisyona 40 ülkenin katılma sözü verdiÄŸini belirtirken, 2011’de tamamen çekildiÄŸi Irak’a 1600 Amerikan askeri yollayacağını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.