Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yahudi Yerleşimciler, Hahamlar Eşliğinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Yahudi Yerleşimciler, Hahamlar Eşliğinde Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi



Yahudi yerleÅŸimcilerden bir grup bu sabah (21 Eylül Pazar) iÅŸgal polisi ve özel kuvvetlerin yoÄŸun güvenlik önlemleri altında El-MaÄŸaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiÄŸi bilgiye göre, Yahudi yerleÅŸimciler Mescid-i Aksa'nın avlusuna küçük gruplar halinde arka arkaya girdi. Baskına katılan her bir Yahudi yerleÅŸimci grubuna bir hahamın öncülük ettiÄŸi bildirildi.

Kaynaklar, baskına öncülük eden fanatik hahamların Yahudi yerleÅŸimcilere Mescid-i Aksa'nın avlusunda sözde heykel ile ilgili tamamen hurafelerden oluÅŸan bilgiler verdiklerini söyledi.

Bu arada, Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öÄŸrencilerinin slogan attığı, yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiÄŸi ve yerleÅŸimcilere engel olmaya çalıştığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'nın kapılarında yoÄŸun güvenlik önlemleri alan iÅŸgal güçlerinin ise içeriye giren gençlerin ve kadınların kimliklerine el koyduÄŸu ve kimlikleri ancak çıkışta geri verdiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.