Sosyal Medya

Coğrafyamız

Okulda "siyaset konuşma" yasağı!

Mısır'da yeni eğitim yılı "siyaset konuşma" yasağıyla başladı.



27 ilden 12'sinde okullar yoÄŸun güvenlik önlemleri altında açıldı. BaÅŸkent Kahire'nin de arasında bulunduÄŸu bazı illerde ise darbe karşıtları yürüyüÅŸ düzenledi. 

EÄŸitim Bakanı Mahmud Ebu'n Nasr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda siyasi konuÅŸmaların yapılmaması çaÄŸrısı yaparak "Siyaset yapmak isteyen, bunuokul dışında yapmalıdır. Okullar siyasi görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunulacak yerler deÄŸil ilim yuvalarıdır" dedi. 

Ebu'n Nasr, okul içinde siyasi konuÅŸmalar yaptığı tespit edilen öÄŸretmenlerin de maaÅŸ kesintisinden baÅŸlayıp görev deÄŸiÅŸikliÄŸine kadar deÄŸiÅŸen cezalara çarptırılacağını söyledi.

Bugün Kahire'de 90 okul öÄŸrencilere kapılarını açarken, diÄŸerlerinde eÄŸitimin yarın baÅŸlaması bekleniyor.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Öte yandan, Mısır'ın 12 ilinde eÄŸitime baÅŸlayan okullarda yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı.

Ülkenin Ä°skenderiye, El-Garbiyye, El-Kalyubiyye, Dimyat, EÅŸ-Åžarkiyye, Ed-Dekahliye, Ä°smailiye, SüveyÅŸ, Beni Suveyf, El-Minya, Asyut ve Asvan kentlerinde okul önlerindeki güvenlik önlemleri artırılırken yetkililer okullara gönderilen talimatların uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için teftiÅŸlerde bulundu.

Ed-Dekahliye'de darbe karşıtı bir grup öÄŸrenci, tutuklu bulunan Ezher Üniversitesi öÄŸrencilerinin serbest bırakılması talebiyle yürüyüÅŸ düzenledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.