Sosyal Medya

Dünya

Saakaşvili'nin malvarlığına el konuldu

Gürcistan eski cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin tüm malvarlığına el konulurken eski liderin ABD'den çalışma vizesi istediği iddia edildi



Gürcistan'da ülkenin eski CumhurbaÅŸkanı Mihail SaakaÅŸvili ve aile fertlerinin tüm mal varlığına el kondu. Konu ile ilgili açıklama SaakaÅŸvilinin avukatı Otar Kahidze tarafından yapıldı.

Avukat Otar Kahidze’nin bildirdiÄŸine göre eski cumhurbaÅŸkanına ait olan bir ev, iki hektar arazi ile içindeki ek binalar, 1997 model "Honda Accord" araba, ölen ninesine ait 500 metrekare arsa ve onun "Toyota Rav" arabası, eÅŸi Sandra Roelofs'a ait Tiflis'te bir daire ve annesi Giuli Alasania ait bir arsaya el kondu.

SaakaÅŸvili’nin avukatına göre, mahkeme kararında mülkiyete el konulmanın nedenleri bulunmuyor, bu nedenle karar yasadışı. Kahidzade, eski cumhurbaÅŸkanının kendisine yöneltilen suçlarla ilgisi olmadığını savundu.

Avukatn sekreteri ise mahkeme kararının siyasi olduÄŸunu ve BaÅŸbakan Bidzina Ivanishvili’nin talimatı ile gerçekleÅŸtiÄŸini iddia etti.

Öte yandan ABD’de bulunan Mihail SaakaÅŸvili’nin bu ülkeden çalışma vizesi talebinde bulunduÄŸu iddia edildi. SaakaÅŸvili, para spekülatörü Soros'un açıkça destek verdiÄŸi turuncu devrim sonrası, ABD ve Avrupa’nın desteÄŸini arkasına alarak cumhurbaÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.