Sosyal Medya

Coğrafyamız

Samir el-İsavi Yeniden Açlık Grevine Dönme Tehdidinde Bulundu

şgal rejiminin kendisini özgür bırakmaması durumunda Samir el-İsavi Yeniden Açlık Grevine Dönme Tehdidinde Bulundu



Özgürlerin Vefası AnlaÅŸması ile özgürlüÄŸüne kavuÅŸturulmasından sonra iÅŸgalci siyonistlerin anlaÅŸmanın ÅŸartlarını ihlal ederek yeniden esir ettiÄŸi ve buna tepki için dokuz ay süreyle açlık grevine gittikten sonra özgürlüÄŸüne kavuÅŸan ancak siyonistlerin son tutuklama kampanyasında yeniden gözaltına alınan Samir el-Ä°savi iÅŸgal rejiminin kendisini özgürleÅŸtirmemesi halinde yeniden açlık grevine dönme tehdidinde bulundu.

Ä°ÅŸgal devleti parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden ve Ulusal Demokratik Birlik grubu mensubu Bâsil el-Äžattas'ın, Samir el-Ä°savi'yi hâlen gözaltında tutulduÄŸu el-Celbu' cezaevinde ziyaret ettiÄŸi bildirildi. Ä°savi'nin Äžattas'la yaptığı görüÅŸmede özgürlüÄŸe kavuÅŸma konusunda ısrarlı tutumundan vazgeçmeyeceÄŸini ve iÅŸgal rejiminin kendisini özgürleÅŸtirmemesi durumunda açlık grevine geri döneceÄŸini söyledi. Äžattas, Ä°savi'nin açlık grevini baÅŸlatması durumunda özgürleÅŸtirilmelerinden sonra yeniden tutuklanmış esirlerden beÅŸ kiÅŸinin daha onun açlık grevi eylemine katılacağını ifade etti.

Önce Özgürlerin Vefası AnlaÅŸması'yla serbest bırakılan ancak daha sonra iÅŸgal rejiminin o anlaÅŸmanın ÅŸartlarına uymaması sebebiyle yeniden esir edilen Samir el-Ä°savi dokuz ay süren ve en uzun açlık grevlerinden biri sayılan mücadelesi sonucu yeniden özgürlüÄŸüne kavuÅŸmuÅŸtu. Ancak iÅŸgalci siyonistler onu, el-Halil'de üç yahudi yerleÅŸimcinin kaçırılmasını bahane ederek baÅŸlattıkları tutuklama kampanyasında 23 Haziran 2014 tarihinde yeniden esir etmiÅŸlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.