Sosyal Medya

Güncel

46 rehine Türkiye'de

IŞİD’in alıkoyduğu 46 Musul Başkonsolosluğu personeli Türkiye’de. Urfa'da bir kamu binasına getirilen rehineler havaalanına doğru gidiyor.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 11 Haziran’da Irak Åžam Ä°slam Devleti’nin alıkoyduÄŸu 46 Musul BaÅŸkonsolosluÄŸu personelinin Türkiye’ye getirildiÄŸini açıkladı. 46 personelin saÄŸlık durumları iyi.

Bakü'deki programını yarıda keserek Türkiye'ye döneceÄŸini belirten DavutoÄŸlu, "Åžu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doÄŸru hareket halindeler. Ben de buradan doÄŸrudan Urfa'ya gideceÄŸim, rehinelerimizle buluÅŸacağım” diye konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu, ilk temasların gece 12.30 sularında yoÄŸunlaÅŸtığını söyledi; “Sabah 5 civarında vatandaÅŸlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Bütün gece boyu yakından takip ettik geliÅŸmeleri. Biraz önce Sayın CumhurbaÅŸkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı” dedi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, konsolosluk görevlileriyle alıkonuldukları ilk andan itibaren teması kesmemeye özen gösterdiklerini söyledi. BaÅŸkonsolosla gece boyu telefonda temas halinde olduklarını belirtti.

DavutoÄŸlu, rehinelerin nasıl kurtarıldığı sorusuna "Ä°stihbaratın kendi yöntemleriyle" cevabını verdi.

"Suriye üzerinden getirildiler"

Habertürk Televizyonu'na konuÅŸan DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, rehin alınan 49 kiÅŸiden Iraklı olan 3'ünün daha önce serbest bırakıldığını söyledi. ÇavuÅŸoÄŸlu, 46 rehinenin Suriye üzerinden Türkiye'ye getirildiÄŸini açıkladı. 

'Önceden planlanmış baÅŸarılı bir operasyon'

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸkonsolosluk personelinin baÅŸarılı bir operasyon sonucu kurtarıldığını söyledi.

ErdoÄŸan açıklamasında, "Önceden planlanmış, tüm detayları hesap edilmiÅŸ, tam bir gizlilik içinde bugün gece boyu devam ederek, sabaha karşı baÅŸarıyla tamamlanan bu operasyondan dolayı, Sayın BaÅŸbakan ve çalışma arkadaÅŸlarına teÅŸekkür ediyorum. Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatımız, alıkonulma hadisesinin baÅŸlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas ÅŸekilde sabırla, özveriyle takip etmiÅŸ; nihayetinde baÅŸarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.