Sosyal Medya

Sağlık

Aşıda yabancı madde şüphesi

Dünya Sağlık Örgütü, Suriye'de aşı yapılan 15 çocuğun ölümünün sebebini açıkladı



Dünya SaÄŸlık Örgütü (DSÖ), Ä°dlib'te kızamık aşısı yapılan 15 çocuÄŸun ölümünün, aşının yanlışlıkla atrakuryum isimli baÅŸka bir madde ile karıştırılmasından kaynaklanmış olabileceÄŸini bildirdi.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, bölgeye gönderdikleri uzman ekibin olayın nedeni konusunda çalışmalara baÅŸladığını belirtti.

Lindmeier, ilk belirlemelere göre, Ä°dlib'te zehirlenmeden dolayı 15 çocuÄŸun öldüÄŸünü belirterek, "Ölümlerin yanı sıra 50 çocuk daha aşı zehirlenmesinden etkilendi" dedi.

Olayın, aşıların tutulduğu merkezde, aşının atrakuryum isimli bir maddeyle insan hatası sonucu karıştırılması sonucu meydana gelmiş olabileceğini ifade eden Lindmeier, atrakuryumun, anestezilerde kas gevşetici olarak kullanıldığını anımsattı.

Merkezin kimin kontrolünde olduÄŸunun sorulması üzerine Lindmeier, merkezin Kızamık Kontrolü Görev Ekibi adlı bir grubun sorumluluÄŸunda olduÄŸunu kaydetti.

Lindmeier, çocukların saÄŸlığı açısından hayati önemde olan aşı kampanyasına devam edilmesi gerektiÄŸini de kaydetti.

Yerel yetkililer, salı günü çocukların ölmesinin ardından kampanyayı askıya almıştı. Kampanya, DSÖ ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) öncülüÄŸünde düzenleniyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.