Sosyal Medya

Coğrafyamız

Batı Yaka'nın Ya'bed Bölgesinde İşgalcilerle Filistinler Arasında Çatışmalar

Filistinli gençler işgal güçlerinin beldelerine yaptığı baskına taşlarla karşı koydu.



Filistin'in Batı Yaka bölgesinin kuzeyinde yer alan Cenin'in güney kısmında bulunan Ya'bed mıntıkasında bugün (19 Eylül Cuma) sabah siyonist iÅŸgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi.

Birkaç günden beri gerginliÄŸin yaÅŸandığı Ya'bed mıntıkasında iÅŸgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine gaz ve ses bombaları attıkları bugün sabahtan itibaren de giriÅŸ kapılarını kapattıkları haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin olaylara ÅŸahit olanlardan edindiÄŸi bilgilere göre iÅŸgal rejimine ait askerî güçler Ya'bed ve civarında meskun bölgelerin caddelerine ve ara sokaklarına kadar girerek tahrik edici hareketlerde bulundu ve saldırılar gerçekleÅŸtirdiler. Ä°ÅŸgalcilerin bu tahrik edici hareketlerinin ve baskınlarının birkaç günden beri devam ettiÄŸi ifade edildi.

Olaylarla ilgili haberlerde Siyonist iÅŸgal güçlerinin bölgeye yönelik baskın ve saldırılarında Filistinli gençlerin, yahudi yerleÅŸimcilerin arabalarını taÅŸladıklarına dair iddiaları bahane ettikleri dile getirildi.

Ä°ÅŸgal rejiminin bugün sabah erken saatlerden itibaren de baskınların düzenlediÄŸi bölgelerin giriÅŸ kapılarına giriÅŸ çıkışları engelleme ve gelenleri durdurup arama yapma amacıyla araçlar ve iÅŸgalci askerler yerleÅŸtirdiÄŸi haber verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.