Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşgal Güçleri Gazze'nin Güneyindeki Karara Bölgesine Baskın Düzenledi

Ateşkesi ihlal eden işgal güçleri Gazze sınırından girerek tarım arazilerini tahrip etti.



Siyonist iÅŸgal rejimine ait askerî güçler ateÅŸkes ihlaline devam ediyor. Bugün (19 Eylül Cuma) sabah da iÅŸgalcilere ait askerî araçların Gazze bölgesinin güneyindeki Han Yunus'un Karara mıntıkasından baskın düzenledikleri, sınırdan içeriye girdikleri ve arazilere zarar verdikleri haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin verdiÄŸi bilgilere göre iÅŸgal güçleri birkaç tane D9 modeli büyük tip dozerlerle Gazze sınırından içeri girerek kasten arazileri tahrip ettiler. Baskın esnasında iÅŸgalcilere ait tahrip araçlarına askerî tankların da eÅŸlik ettiÄŸi ve uzun süre sürdürdükleri tahrip çalışmasıyla bölgedeki tarım arazilerine büyük zarar verdikleri ifade edildi.

Ä°ÅŸgal güçlerinin 26 AÄŸustos tarihinde Mısır'ın gözetiminde ateÅŸkesin imzalanmasından bu yana Gazze'nin doÄŸu kısmından ÅŸu ana kadar en az dört kez ateÅŸkesi ihlal niteliÄŸinde baskın ve saldırı düzenledikleri ifade edildi. Ä°ÅŸgalcilerin ihlalleri sadece doÄŸudan kara üzerinden yapılan baskınlardan ibaret kalmıyor. Bunun yanı sıra Akdeniz tarafında da normalde balıkçıların avlanma mesafelerinin 6 mile çıkarılmasına raÄŸmen bu mesafe içinde iÅŸgal güçleri tarafından Filistinli balıkçılara saldırılar düzenlendi; tehdit ve engelleme amacıyla ÅŸiddet uygulamalarına baÅŸvuruldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.