Sosyal Medya

Dünya

Fransa'dan IŞİD'e ilk hava saldırısı

ABD'nin ardından Fransa da Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan vurmaya başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande perşembe günü karadan IŞİD'in vurulacağını, ancak kara operasyonunun gündemde olmadığını açıklamıştı.



Fransa CumhurbaÅŸkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Irak'ta IŞİD'e karşı hava saldırılarının baÅŸladığı duyuruldu.

'Karadan müdahale yok'

IŞİD ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üzerine hava desteÄŸi vererek katılacağını söyleyen Hollande, ''Bu çaÄŸrı üzerine IŞİD ile mücadeleye hava desteÄŸi verilmesini kararlaÅŸtırdım. Bundan öteye gitmeyeceÄŸiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak'a karadan müdahale etmeyeceÄŸiz'' demiÅŸti.

Fransa CumhurbaÅŸkanı Francois Hollande, Ä°ngiltere ve ABD vatandaÅŸlarını kafalarını keserek öldüren IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuÄŸu Fransız rehineleri nasıl serbest bıraktığına iliÅŸkin soruyu, "Paris yönetimi, rehinleri geri almak için ne herhangi bir fidye ödedi ne de takas yaptı" karşılığını verdi.

Hollande, "Ama bazı ülkeler, bize yardım etmek için bunları yaptı, bunu kabul etmeliyim" diye ekledi.

Ä°ngiliz ve ABD yönetimleri, vatandaÅŸlarının IŞİD tarafından öldürülmesini, bazı ülkelerin örgüte fidye ödemiÅŸ olmasına baÄŸlamıştı. 

Daha önce de iki ABD'li gazeteciyi öldüren IŞİD örgütü, son olarak kaçırdığı Ä°ngiliz vatandaşı David Cawthorne Haines'i başını keserek katletmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.