Sosyal Medya

Sağlık

Aşı kaynaklı ölümler araştırılacak

DSÖ ile UNICEF öncülüğünde ekip görevlendirildi.



Dünya SaÄŸlık Örgütü (DSÖ) ile BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan ortak yazılı açıklamada, Ä°dlib'deki aşı kampanyasında en az 15 çocuÄŸun ölümünden dolayı ÅŸoke olunduÄŸu ve üzüntü duyulduÄŸu belirtildi.

Hayatını kaybeden çocukların iki yaşından daha küçük olduÄŸu ve olayın kızamık aşısı kampanyasının yürütüldüÄŸü yerde gerçekleÅŸtiÄŸi belirtilen açıklamada, olayın nedeninin tespit edilmesinin çok önemli olduÄŸuna iÅŸaret edildi. Açıklamada, "DSÖ, olayın araÅŸtırılmasında yardımcı olmak için uzmanlardan oluÅŸan bir ekip görevlendirdi" denildi.

DSÖ'nün aşının ardından ortaya çıkabilecek yan etkiler konusunda tavsiyelerde bulunduÄŸu ifade edilen açıklamada, olayın nedenleri tam olarak anlaşılana kadar, Ä°dlib ve Deyrezor'daki aşı kampanyasının iptal edilmesinin mantıklı olduÄŸu kaydedildi.

Açıklamada, dünyada çocukların hayatlarını kaybetmesine en çok neden olan hastalıklardan biri olan kızamığa karşı aşı çalışmalarının Suriye'de bir an önce yeniden baÅŸlatılması gerektiÄŸi de belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.