Sosyal Medya

Güncel

ABD Kongresi'nden Suriyeli muhaliflere yardıma onay

ABD Temsilciler Meclisi, Suriyeli muhaliflere askeri yardım konusunu ele aldı.



ABD Temsilciler Meclisi, Suriyeli muhaliflere askeri ekipman ve eÄŸitim verilmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama’ya Suriye’deki ılımlı muhaliflere eÄŸitim ve askeri ekipman saÄŸlamak için yetki verilmesini öngören düzenleme Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda ele alındı. Obama'ya 11 Aralık'a kadar yetki veren düzenleme, Cumhuriyetçilerin çoÄŸunlukta bulunduÄŸu Temsilciler Meclisi’nde 156’ya karşı 273 oyla kabul edildi.

Düzenleme, hükümetin fonlanmasına yönelik daha geniÅŸ kapsamlı harcama tasarısının içine deÄŸiÅŸiklik önergesi olarak ilave edildi. Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi BaÅŸkanı Cumhuriyetçi Buck McKeon tarafından hazırlanan 7 sayfalık deÄŸiÅŸiklik önergesinin, Suriyeli muhaliflere ekipman ve eÄŸitim saÄŸlamada Obama yönetimine sınırsız yetki verilmesinden endiÅŸe duyan milletvekillerinin bu endiÅŸelerini gidermeye yönelik bir takım kısıtlamalar içerdiÄŸi gözleniyor.

Önergede, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'a, muhaliflere herhangi bir eÄŸitim faaliyetine baÅŸlamadan en az 15 gün önce Kongre üyelerini bilgilendirmesi zorunluluÄŸu yer alıyor. Ayrıca, Pentagon, milletvekillerine her 90 günde bir muhaliflere yönelik faaliyetlerle ilgili son bilgileri içeren rapor sunmakla yükümlü kılınıyor.

Suriye’ye ABD muharip askerlerinin gönderilmesine de "yeÅŸil ışık" yakmayan düzenlemenin yarın da Senato Genel Kurulu’nda onaylanması bekleniyor. Demokratların çoÄŸunluÄŸunda bulunan Senato’da da düzenlenme onaylanırsa, imza için BaÅŸkan Obama’ya gidecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.