Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bahr: "Direnişin Silahı Kutsaldır, Pazarlık ve Şantaj Konusu Yapılamaz"

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr



Filistin Parlamentosu BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Bahr, direniÅŸin silahının kutsal olduÄŸunu, pazarlık  ve ÅŸantaj konusu yapılamayacağını ve direniÅŸin silahına dokunulamayacağını ifade etti.

Bahr, Filistin Parlamentosu'nun dün (17 Eylül ÇarÅŸamba) Gazze'de son savaÅŸta iÅŸgal ordusuna karşı direniÅŸe katılan kurumların onuruna düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, iÅŸgale karşı direniÅŸin tüm semavi dinler ve uluslararası hukuk tarafından garanti altına alınmış bir hak olduÄŸunu hatırlattı.

Ä°ÅŸgal rejiminin güvenlik ve caydırıcılık teorisinin direniÅŸin gücü ve füzeleriyle kırıldığını ifade eden Bahr, "DüÅŸmanın topraklarımızdan geri çekilmesi önce Allah'ın izniyle, sonra askeri alanda üzerine düÅŸeni en iyi ÅŸekilde yerine getiren direniÅŸ güçlerini baÄŸrına basan halkımızın fedakarlığı sayesinde gerçekleÅŸti" dedi.

Uzlaşı hükümetini kış ayları gelmeden bir an önce yeniden imar çalışmalarını baÅŸlatmaya davet eden Bahr, uzlaşı hükümeti baÅŸkanı Rami Hamedallah'tan da üzerine düÅŸen görevi yerine getirmesini istedi.

Hükümetin memurların haklarını garanti altına alması ve haklı davalarında onlara yardımcı olması gerektiÄŸine dikkat çeken Bahr, Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas'a da halkın iradesine uygun hareket etmesi çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.