Sosyal Medya

Güncel

NYT fotoğrafı yayından kaldırdı

Gazete, fotoğrafın yanlışlıkla yayınlandığını savundu.



ABD basınında Türkiye'nin IŞİD politikasına iliÅŸkin en sert eleÅŸtiriler getiren yayın organlarının başında gelen New York Times gazetesi, bir haberde kullandığı fotoÄŸraf için tepkiler üzerine düzeltme yayımlamak zorunda kaldı.

Haberlerinde, Türkiye'nin IŞİD'in en büyük militan kaynaklarından birisi olduÄŸunu öne süren gazete, IŞİD'e katılmak için bölgeye gittiÄŸi belirtilen kiÅŸilerin hikayesine yer verdi.

Gazetenin, Türk yöneticilerin IŞİD'e karşı ciddi önlem almaktan kaçındıkları iddia edilen haberinde, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun cuma namazını kıldıkları Hacı Bayram Veli camisinden çıkarken çekilmiÅŸ fotoÄŸraflarına yer verildi.

Hacı Bayram Veli camisi yakınlarında yaÅŸayan gençlerin IŞİD'e katılma hikayesini anlatan gazete, haberde ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu'nu camiden çıkarken gösteren bir fotoÄŸraf kullanarak, IŞİD'e katılımların yöneticilerin bilgisi dahilinde olduÄŸu algısının oluÅŸmasına yol açtı.

ErdoÄŸan ve diÄŸer kesimlerden gelen eleÅŸtiriler üzerine düzeltme yayımlamak zorunda kalan gazete yönetimi, haberin internet versiyonundaki düzeltme notunda, fotoÄŸrafın yanlışlıkla yayınlandığını savundu.

Notta, fotoğraftaki caminin ve Cumhurbaşkanı'nın bu camiyi ziyaretinin makalede anlatılan IŞİD'in militan devşirmesi konusuyla ilgisi olmadığı belirtildi.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN SERT TEPKÄ° GÖSTERMÄ°ÅžTÄ°

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan dün katıldığı bir programda, habere sert tepki göstermiÅŸti. KonuÅŸmasında "Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir" diyen ErdoÄŸan ÅŸu ifadelerde bulunmuÅŸtu: "Yok Türkiye petrol alıyormuÅŸ, yok Türkiye silah veriyormuÅŸ, hastanede yaralıları tedavi ediyormuÅŸ. Bunu defaatle Enerji Bakanım da açıkladı, biz de açıkladık, böyle bir ÅŸey asla kesinlikle söz konusu deÄŸil. Dün uluslararası bir gazete, benim ve Sayın BaÅŸbakan'ın Hacı Bayram Camii'nde namazdan çıkarken çekilmiÅŸ fotoÄŸrafımızı kullanıyor, altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduÄŸu bölgeden, terörist devÅŸirdiÄŸini yazıyor. Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle, edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.