Sosyal Medya

Güncel

İsrail'de Siyasi Deprem: İçişleri Bakanı İstifa Edeceğini Açıkladı

Saar, çok yakında istifa edeceğini söyledi.



Ä°srail Ä°çiÅŸleri Bakanı Gideon Saar'ın çok yakında önce hükümetten ve daha sonra iÅŸgal rejimi parlamentosu Knesset'ten istifa edeceÄŸini açıklaması iÅŸgal rejiminde siyasi depreme neden oldu.

Ä°ÅŸgal rejimi radyosunun haberine göre, iktidardaki Likud Partisi destekçilerinin konferansında konuÅŸan Saar, yaklaÅŸan Yahudi bayramlarının ardından hükümet ve Knesset'ten istifa edeceÄŸini söyledi. Saar, baÅŸka iÅŸlere ve ailesine vakit ayırmak ve dinlenmek için böyle bir karar aldığını öne sürdü.

Likud Partisi liderleri ise söz konusu karar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi. Liderler, Saar'ın siyasi hayattan çekilmesini "büyük kayıp" ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

Ä°srail Kanal 10 televizyonu ise istifa kararının, BaÅŸbakan Benyamin Netanyahu'nun hükümet ve parti içindeki muhaliflerine güç katacağını ve "büyük senaryolara sahne hazırlayacağını" söyledi. 

Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Lieberman da istifa kararını esefle karşıladığını ifade ederek "Hükümet en iyi bakanlarından birini kaybetti" dedi.

Ä°srail konusunda araÅŸtırmalar yapan Filistinli Ä°mad Avad ise Ä°srail'in Gazze'ye açtığı savaşın, Likud, Netanyahu ve Ä°srail hükümeti için kriz oluÅŸturduÄŸunu, Saar'ın istifasının bunun en belirgin iÅŸareti olduÄŸunu belirtti.

Avad, Netanyahu'nun mevcut durumda daha önce Likud'dan istifa eden Moshe Kahlon ile bir ittifak içine girmesinden korktuÄŸu Saar'a dikkat kesileceÄŸini kaydetti.

Saar, Likud Partisi içinde Netanyahu'ya rakip görülüyor ve gelecek baÅŸkanlık seçimlerinde yarışması bekleniyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.