Sosyal Medya

Güncel

Askeri uçak onlar için havalandı

Türkiye'de tedavisi tamamlanan 29 Filistinli ülkelerine geri götürüldü.



Türkiye'de tedavisi tamamlanan 5'i çocuk 29 Filistinli yaralıyı ülkelerine götürecek ve Filistin'den Türkiye'ye yaralı getirecek askeri uçak havalandı.

Tel Aviv'e gidecek Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakta, AÄŸustos ayında Türkiye'ye getirilen ve tedavileri Ankara ve Ä°stanbul'daki hastanelerde tamamlanan Filistinliler ile refakatçileri bulunuyor.

OYNARKEN YARALANMIÅžTI

Tedavisi tamamlanan ve ülkelerine dönmek üzere uçaÄŸa binen Filistinliler'den 17 yaşındaki Selahattin Abu Gabin, Gazze'de evinin önünde oynarken yaralanmıştı. Ä°stanbul'da tedavisi yapılan Abu Gabin'in vücudundan 4 ÅŸarapnel parçası çıkarılmış. Gabin, Türkiye'yi çok sevdiÄŸini ve ayrılmak istemediÄŸini söylüyor.

Tedavisi tamamlanan Filistinli yaralıların en küçüÄŸü 3 yaşındaki Nemi Ebu El Ful. Nemi'nin babası Fadi Ebu El Ful (32), su almak için çıktıklarında yakınlarındaki bir evin bombalandığını ve bulunduÄŸu yerden fırlayan kızının başından yaralandığını ifade ediyor. Alın bölgesinden ve saÄŸ göz altından yaralanan Kızı Nemi'de kafa tabanı kırığı olduÄŸunu anlatan Baba Ebu El Ful, Ankara'da ameliyat edilen kızının saÄŸlığına kavuÅŸmasının mutluluÄŸunu yaşıyor. Baba Ebu El Ful, Türk halkına, hükümetine ve doktorlarına, kızına gösterdikleri ilgiden dolayı teÅŸekkür ediyor.

Åžeyma Åželluf (11), bayramın ikinci günü evinin önünde oynarken yaralanan bir diÄŸer Filistinli çocuk. Ankara'da yüzündeki ve bacağındaki yaralar nedeniyle tedavi edilen Åžalluf, çok mutlu döndüÄŸünü söylüyor.

Muhammed Ayla (10), Ramazan Bayramı'nın ilk günü salıncakta yaralanan çocuklardan... Ä°srail'in saldırısında 15 arkadaşının öldüÄŸünü, 45 kiÅŸinin de yaralandığını anlatan Ayla'nın Ä°stanbul'daki tedavisi sırasında dalağı alınmış, vücudundaki yanıklar ile midesindeki yaralar tedavi edilmiÅŸ.

Uçakta, SaÄŸlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinden (UMKE) 20 saÄŸlık personeli de bulunuyor.

Tedavileri tamamlanan yaralıların ülkelerine götürülmelerinin ardından askeri uçak, aralarında çocukların da bulunduÄŸu 25 yaralıyla refakatçilerini Türkiye'ye getirmesi planlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.