Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'in Musul sorumlusu öldürüldü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı, IŞİD Musul Askeri Sorumlusu "Ebu Abdullah" lakaplı Yasin Ali Süleyman Şalaş'ın öldürüldüğünü açıkladı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı'nın yazılı açıklamasında, PeÅŸmerge güçlerinin, ABD savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle Musul'un HasanÅŸam köyü ve çevresindeki bölgeye düzenlenen operasyonda ÅžalaÅŸ'ın öldürüldüÄŸü belirtildi. 

Açıklamada, "Musul teröristleri askeri sorumlusu Ebu Abdullah lakaplı Yasin Ali Süleyman ÅžalaÅŸ'ın Hazır cephesinde öldürüldüÄŸünü duyuruyoruz. ÅžalaÅŸ, teröristlerin Musul'daki bütün askeri hareketliliÄŸini yönetiyordu. Aynı zamanda Kürt Ezidi kızlarının kaçırılma hadisesinin de birinci dereceden sorumlusuydu" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada 1974 Musul doÄŸumlu olan ÅžalaÅŸ'ın, 2003'te Tevhid ve Cihad örgütüne katıldığı, ardından El-Kaide liderlerinden Zerkavi'ye yakın bir kiÅŸi haline geldiÄŸi kaydedildi. 

ÅžalaÅŸ'ın, aynı zamanda 2007'de Erbil'de Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na yönelik saldırının da planlayıcısı olduÄŸu hatırlatılan açıklamada, "ÅžalaÅŸ, 2010'da ABD güçlerince tutuklandı ve Irak güvenlik güçlerine teslim edildi. Yargılandı ve ömür boyu hapse mahkum edildi. Ebu Gureyb Hapishanesi'nde 2013 yılındaki firarda bir grup teröristle birlikte Suriye'ye kaçtı ve aynı yıl IŞİD'le iliÅŸkiye geçti. Bu örgütün içinde Ebu Abdullah olarak biliniyordu" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.