Sosyal Medya

Güncel

IMF'den abluka açıklaması

IMF, Batı Şeria ve Gazze ekonomisine ilişkin rapor yayımladı.



Uluslararası Para Fonu, Batı Åžeria ve Gazze'ye iliÅŸkin yayımladığı raporda can ve mal kayıplarına baÄŸlı olarak bölge ekonomisinin ciddi zarar gördüÄŸünün altını çizdi. Raporda aynı zamanda, bölgede sürdürülebilir bir ekonomik iyileÅŸme için, uluslararası toplumun desteÄŸi ve dayanışmasının yanı sıra, Ä°srail ablukasının hafifletilmesi gerektiÄŸi vurgulandı.

1,5 MÄ°LYAR DOLAR YARDIM ULAÅžACAK

AteÅŸkesin sürmesi halinde bölge ekonomisinde hızlı, ancak mütevazı bir iyileÅŸme olacağı öngörüsünde bulunulan raporda, evlerini ve iÅŸyerlerini kaybeden Filistin halkına yapılacak maddi yardımın 1,5 milyar dolara ulaÅŸacağı belirtildi.

ANLAÅžMAYA VARILDI

Öte yandan, BM Genel Sekreteri'nin OrtadoÄŸu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, Gazze'nin yeniden inÅŸası amacıyla bölgeye BM denetiminde inÅŸaat malzemesi sokulması için Ä°srail ve Filistin'in anlaÅŸtığını söyledi.

Robert Serry, BM Güvenlik Konseyi'ne bölgedeki son geliÅŸmelere iliÅŸkin bilgi verdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Serry, Ä°srail saldırılarında yıkılan ya da tahrip olan evler ve alt yapı tesislerinin yeniden inÅŸasının önemine deÄŸindi.

Bu amaçla Ä°srail, Filistin yönetimi ve BM arasında üçlü mekanizma kurulduÄŸunu kaydeden Serry, "Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörü inÅŸaat malzemesi alabilecek" dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.