Sosyal Medya

Güncel

Kuveyt elçisinden Türkiye'ye tehdit

F-16 pilotunu öldüresiye dövdükleri iddia edilen büyükelçilik elemanlarına Kuveyt Büyükelçisi sahip çıktı



Ankara'da trafikte tartıştığı F-16 pilotu Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan KarakuÅŸ’u araçtan indirerek darp ettiÄŸi iddiasıyla gündeme gelen Kuveytli diplomata, masum olduÄŸunu savunan Büyükelçi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh sahip çıktı. Hürriyet Daily News’a konuÅŸan Büyükelçi, Kuveytli Askeri AtaÅŸe Amad Ali Almohaid’in sınır dışı edilme olasılığı için, “Burada birçokyatırımımız var. Mahkeme kararı olmadan sınır dışı edildiÄŸi duyulursa, Kuveytli yatırımcılar Türkiye’den ayrılacaktır. Çünkü bu ülkeye güvenemeyecekler” dedi.”

‘KANITLAR BÄ°ZDEN YANA’

Pilot darp edildiÄŸi sırada diplomat ve büyükelçilik ÅŸoförünün Kuveyt Türk Bankası’nda olduÄŸunu söyleyen Büyükelçi, kamera kayıtlarını mahkemeye sunduklarını belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu: “Pilot için çok üzgünüm, saygılarımı gönderiyorum. Ancak, suçluluÄŸu kanıtlanana kadar kimseyi Kuveyt’e geri göndermek istemiyoruz. Gönderirsek, parlamentomuz bana neden gönderdiÄŸimi, kanıtı soracak. Türk yargısına güveniyorum ve mahkemeyi bekliyorum.”

‘DÖVEN SOKAKTAKÄ°LER’

BüyükelçÄ° Al-Duwaikh, olayı ÅŸöyle anlattı: “Trafikte çıkan tartışmada pilot, elçilik aracındakilere, ‘Siz Araplar, Suriyeliler’ diye bağırıyor. Bizimkiler sessizce bankaya giriyor. KarakuÅŸ elçilik aracını tekmeliyor. Birileriyle pilot arasında kavga çıkıyor. Bu sırada diplomatımız ve ÅŸoför bankada, kaydı var” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.