Sosyal Medya

Güncel

Ä°ÅŸte Ä°stanbul'un yeni valisi!

Malatya Valisi Vasip Şahin, Hüseyin Avni Mutlu yerine İstanbul'a Vali olarak atandı.



Kararnameye göre, Malatya Valisi Vasip Åžahin, Ä°stanbul Valisi olarak atandı. Hüseyin Avni Mutlu ise merkeze alındı.

Hüseyin Avni Mutlu 31 Mayıs 2010 tarihinde Diyarbakır ValiliÄŸi'nden Ä°stanbul ValiliÄŸi görevine getirilmiÅŸti.

Vasip Åžahin kimdir?

Ä°stanbul'un yeni Valisi Vasip Åžahin bürokraside çok tecrübeli bir isim olarak biliniyor. 1986'da kaymakam olarak devlet adamlığı görevine adım atan Åžahin, 2008'de Ä°ller Ä°daresi Genel Müdürü oldu. 2010'da ise bir dönem Vali Yardımcısı görevinde bulunduÄŸu Düzce'ye Vali olarak atandı. Ä°ÅŸte Vasip Åžahin'in baÅŸarı hikayesi...

1964 yılı Bayburt doÄŸumlu olan Vasip Åžahin, 1985 yılında Ä°stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve baÅŸladı. 1987 yılında bir yıl süre ile Ä°ngiltere'de inceleme ve araÅŸtırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, MuÅŸ Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı.

2003 yılında Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Hukuk MüÅŸaviri ve Sivil Savunma Genel MüdürlüÄŸü'nde Daire BaÅŸkanı olarak görevde bulunan Åžahin, Eylül 2005 - AÄŸustos 2008 tarihleri arasında Ä°ller Ä°daresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 AÄŸustos 2008 tarihinden itibaren ise Ä°ller Ä°daresi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Åžahin, 2010'un Mayıs ayında bir dönem Vali Yardımcılık görevinde bulunduÄŸu Düzce'ye Vali olarak atandı, 3 AÄŸustos 2012'de ise Malatya Valisi oldu. Åžahin, bugün yayınlanan yeni kararname ile Ä°stanbul Valisi olarak atandı. Vasip Åžahin evli ve üç çocuk babasıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.