Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kuveyt'ten 47 yıl sonra Filistin'e ilk ziyaret

Kuveyt Başbakan Yardımcıs Al Sabah, 47 yıl aradan sonra ülkesinin Filistin'e resmi düzeydeki ilk ziyaretini gerçekleştirdi



Kuveyt BaÅŸbakan Yardımcısı ve DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Sabah Halid Al Hamad Al Sabah, 47 yıl aradan sonra ülkesinin Filistin'e resmi düzeydeki ilk ziyaretini gerçekleÅŸtirdi. 

Batı Åžeria'nın Ramallah kentine gelen Kuveyt BaÅŸbakan Yardımcısı Al Sabah, Filistin DışiÅŸleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin Devlet BaÅŸkanlığı Genel Sekreteri et-Tayyib Abdurrahim'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili tarafından karşılandı. 

Resmi ziyareti çerçevesinde beraberindeki heyetle Kudüs'e giden Al Sabah'ın, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi ve kentte bir dizi resmi temaslarda bulunması bekleniyor.

Filistin Devlet BaÅŸkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, Sabah'ın gün içinde Ramallah'a döneceÄŸi ve Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüÅŸeceÄŸi ifade edildi. Sabah'ın bölgeden ayrılmadan önce basın açıklaması yapması öngörülüyor. 

Filistin'in Kuveyt Büyükelçisi Rami Tahbub, söz konusu ziyaretin Filistin DışiÅŸleri Bakanı Maliki'nin daveti üzerine gerçekleÅŸtiÄŸini belirtti. Tahbub, görüÅŸmede tarafların iki ülke arasındaki siyasi iliÅŸkileri geliÅŸtirmek ve siyasi istiÅŸare alanını geniÅŸletmek için ortak mutabakat imzalayacağını kaydetti. 

Filistin'in 1990 yılında, Irak'ın Kuveyt'i iÅŸgaline destek vermesi üzerine iki ülke arasında gerilen iliÅŸkiler, Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın, Aralık 2004'te, söz konusu destekten ötürü Kuveyt'ten özür dilemesiyle normale dönmeye baÅŸlamıştı. 

Filistin yönetimi, Ocak 2012'de Rami Tahbub'u Filistin'in Kuveyt Büyükelçisi olarak atamış, Irak'ın 1990'da Kuveyt'i iÅŸgal etmesine destek verdiÄŸi için 23 yıl önce kapanan Filistin'in Kuveyt BüyükelçiliÄŸi geçen Nisan ayında yeniden açılmıştı.

KAYNAK:http://www.dunyabulteni.net/manset/309146/kuveytten-47-yil-sonra-filistine-ilk-ziyaret

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.