Sosyal Medya

YaÅŸam

"Ä°stanbul Kore'de 2014"

Güney Kore'nin Busan şehrinde düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.



"Ä°stanbul Kore'de 2014" etkinlikleri, Kore Türk ÅžehitliÄŸi'nin bulunduÄŸu Ä°stanbul'un kardeÅŸ ÅŸehri Busan'da yoÄŸun ilgi gördü.

Busan'da Kore ÅŸehitlerine saygı duruÅŸu ile baÅŸlayan törende konuÅŸan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisinin AK Partili Grup BaÅŸkanvekili Abubekir TaÅŸyürek, Seul'deki programı nedeniyle etkinliÄŸe katılamayan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ'ın ve Ä°stanbulluların selamlarını getirdiÄŸini söyledi.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki kardeÅŸlik iliÅŸkilerinin iki ülkenin de ufkunu açacağını ifade eden TaÅŸyürek, "Ä°stanbul Kore'de 2014" etkinliklerinin Gyeongju ve Busan'ın ardından Seul'de gerçekleÅŸeceÄŸini kaydetti. TaÅŸyürek, Ä°stanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini Kore'ye taşıdıklarını anlatarak, "Åžimdi sizi Ä°stanbul'u keÅŸfetmeye davet ediyoruz" dedi.

Ä°BB Kent Orkestrası Mehter Takımının seslendirdiÄŸi marÅŸların ilgi gördüÄŸü gecede, Türk ve Koreli katılımcılar iki ülkenin bayraklarını sallayarak marÅŸlara eÅŸlik etti. Etkinlikte, Türk müziÄŸi ve halk oyunları ile Koreli sanatçıların gösterileri de beÄŸeni topladı. EtkinliÄŸin yapıldığı kültür merkezinde eski ve bugünün Ä°stanbul fotoÄŸraflarından oluÅŸan sergi ile Güney Koreli bir ipek sanatçısının Ä°stanbul portrelerinden oluÅŸan ipek tablosu da sergilendi.

Organizasyon, toplu fotoÄŸraf çekiminin ardından son buldu.
KAYNAK:http://www.trthaber.com/haber/yasam/istanbul-korede-2014-144138.html

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.