Sosyal Medya

Güncel

ÖSO, ABD ile IŞİD'e karşı savaşmayacak

ÖSO IŞİD'e karşı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile işbirliği yapmayacağını açıkladı.



Suriye'de Esed rejimine karşı silahlı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucusu Albay Riyad Esad, ÖSO'nun IŞİD'e karşı Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) ile iÅŸbirliÄŸi yapmayacağını söyledi.

Albay Esad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ÖSO, ABD'nin IŞİD'e yönelik savaşında yer almayacak. ÖSO'yu yanında görmek isteyen, Esed'i düÅŸürmeye ve devrim hedeflerini içeren plana dair güvence versin" dedi.

Gerçekte ÖSO'yu bitirmeye çalışanın ABD olduÄŸunu ifade eden Esad, "Suriye'nin milli birlik ve zafer ordusu ÖSO'yu kırmızı listeye alarak bitirmeye çalışan ABD, ılımlı muhalif adı altında farklı gruplara destek verdi. ABD, halkın gözünde ÖSO'yu kendisinin iÅŸbirlikçisi olarak göstermesi için basını yönlendirdi. Suriye ve devrimi üzerine kurulan tüm komplolara raÄŸmen varlığını sürdüren ÖSO, Suriye devriminin güvencesi olmaya devam ediyor" diye konuÅŸtu.

"Devrimin başından beri sürekli olarak 'ılımlı muhalifleri destekliyoruz' diyen ABD'den, rejim güçlerinin ilerlemesi için muhalifleri bölmekten baÅŸka bir ÅŸey görmedik" diyen Esad, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"ABD, tıpkı Irak'ta olduÄŸu gibi çıkarları doÄŸrultusunda hareket ediyor. ÖSO deÄŸiÅŸmedi. Halk, muhalif grup olarak ayrılanların hepsini tek tek biliyor. ABD, halkları özgürleÅŸtirmeyi deÄŸil, Mısır, Yemen, Irak ve Libya'da yaptığı gibi köleleÅŸtirmeyi istiyor. ABD, her zaman Ä°srail'in yanında yer alarak halkların özgürleÅŸmesine karşı duruyor."

- "ABD, PKK'ya silah veriyor"

ABD'yi komÅŸu ülkelere zarar vermesi için PKK'ya silah vermekle suçlayan Esad, "PKK'nın rejim yanlısı olduÄŸu herkes tarafından biliniyor. Çıkarlar uÄŸruna deÄŸiÅŸen dosyaların kurbanı Suriye halkı oluyor" ifadelerini kullandı.

Esad, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Suriyelilerin kanı ve toprağını kendilerine mübah gören Hizbullah çeteleri, Ebu'l-Fadli'l-Abbas, Feyleku'l-Kudüs ve Bedr gibi örgütleri kınamayanlarla bile iÅŸbirliÄŸi yapmamızı mı istiyorlar? Bunlar, Suriye halkını kurtarmak için Suriye'ye girmediler. Ancak terör adı altında, özgürlükleri uÄŸruna yola çıkan gençlerin kanındaki izzet ve onuru kırmak için geldiler. ÖSO, insanlık tarihindeki en yüce ve en güzel hedefleriyle yola çıkan bu gençlerden oluÅŸuyor. Bunlar, ölüm ve savaşı deÄŸil, milli sloganlarla özgürlük istediler ve suçlu rejimin düÅŸürülmesi için savaşıyorlar."

Suriye'deki muhalefetin "ılımlı" ve "ılımlı olmayan" olarak sınıflandırılmasına üzüldüÄŸünü dile getiren Esad, "Suriye halkı devrim baÅŸlatmıştır. Devrim, 'ılımlı' ve 'ılımlı olmayan' ÅŸeklinde sınıflara ayrılamaz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme konusunda aldığı karara saygılı olduÄŸunu ifade eden Esad, "Acaba Obama, Suriye rejimi insanlığa karşı akıl almaz suçlar iÅŸlediÄŸinde Suriye halkının hürriyet talebine saygı duymuÅŸ muydu?" diye sordu.

IŞİD'den önce Suriye rejiminin katliamlar yaptığını ve kimyasal silah kullandığını hatırlatan Esad, ÅŸunları kaydetti:

"Söz konusu vahÅŸetler iÅŸlenirken niye hiç kimse harekete geçmedi? Irak'ın eski BaÅŸbakanı Nuri el-Maliki'ye baÄŸlı çeteler herkesin gözü önünde Irak halkına karşı 'organize biçimde devlet terörü' uygularken ABD kılını bile kıpırdatmadı. ABD'li gazetecilerin öldürülmesi ve stratejik ortakları saydığı Åžii ve Kürtler tehdit altında kalınca 'insanlık vicdanları' uyandı."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.