Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in yeni sözcüsü: Türkiye'ye aşığıyım

İsrail'in yeni Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emanuel Nashdon, 4 yıl Ankara'da görev yaptığını belirterek "Türkiye'ye aşığıyım" dedi.



Ä°srail, DışiÅŸleri Bakanlığında sözcülük koltuÄŸuna Ä°srail'in Ankara'daki büyükelçiliÄŸinde uzun yıllar müsteÅŸar olarak görev yapan elçi Emanuel Nashdon'u atadı.

"TÜRKÄ°YE AÅžIK OLDUÄžUM BÄ°R ÜLKE"

Çok iyi derecede akıcı bir ÅŸekilde Türkçe konuÅŸan Nashdon, "Ankara'da 2002-2006 yıllarında diplomat olarak görevde bulundum. Bu benim için sıradışı bir deneyimdi. Çok güzel birçok insanla tanıştım ve Türkiye'ye karşı, kültürüne karşı, insanına karşı çok sıcak duygular besliyorum. Türkiye'nin kalbimde çok özel bir yeri vardır ve aşık olduÄŸum bir ülkedir. Ben kuvvetle ülkelerimiz arasında diyalog ve dostluk olacağına inanıyorum" dedi.

TÜRK MUTFAÄžINI ÇOK SEVÄ°YOR

Son görev yeri Berlin'de de Türklerle yakın dostluklar kurduÄŸunu ifade Nashdon, Türk mutfağını ise çok sevdiÄŸini söylüyor.

EMANUEL NASHDON KÄ°MDÄ°R?

Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı SözcülüÄŸü görevine getirilen Emmanuel Nahshon, Fransa'da doÄŸdu. Çocukluk yıllarında ailesi Ä°srail'e göç etti. Emmanuel Nahshon, Kudüs Ä°brani Üniversitesinde Hukuk tahsili yaptı. 1992 yılında meslek memuru olarak göreve baÅŸladığı Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığında sırasıyla Venezuella, Brüksel, Ankara ve Berlin'de görev yaptı. Nashdon, Fransızca, Ä°ngilizce, Ä°spanyolca, Almanca ve Türkçe biliyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.