Sosyal Medya

Dünya

Gürcistan'da Müslümanlara çirkin saldırı

Gürcistan'da Müslümanlara yönelik provokatif eylemler sürüyor.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Gürcistan'a yaptığı ziyaret öncesi Kur'an Kursu kapısına domuz kafası asılması ülkedeki 1 milyonu aÅŸkın müslümanı ayaÄŸa kaldırdı.

Gürcistan ile kimlikle geçiÅŸ yapacak kadar yakın iliÅŸkiler içinde iken ülkede siyasi erki elinde tutan Gürcistan  BaÅŸpiskoposluÄŸu'nun içinde olduÄŸunu provokatif eylemlerin çoÄŸaldığı gözleniyor.

Ülkenin Güney Batısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine baÄŸlı Adigeni Belediyesi'nde bulunan Chela köyünde bir Caminin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülmesinin ardından Batum Kobuleti'de Kur'an Kursu binasının kapısına domuz kafası asıldı.

Mahalle sakinleri toplu halde yürüyüp, Kur'an Kursu'nun kapatılmaması halinde bunu din savaşına dönüÅŸtürecekleri söylediler. Mahalle sakinlerinde bir bayan, "Müslümanları mahallemize sokmayacağız.Burada ancak hristiyanlar yaÅŸar. Domuz bizim ritüelimiz.Bu yüzden kapıya astık" diye konuÅŸtu. 

Lermontovi Sok.No:13 adresindeki Kur'an Kursu binasının mülkiyeti bir Türk iÅŸ adamına ait. Bölgede yaklaşık 5 bin Müslüman yaşıyor. 

Bu türlü prokatif haberleri yayınlamakla tanınan TV 25 kanalının teÅŸvik ettiÄŸi bu tür prokatif eylemlere katılanları dakikalarca ekranda konuÅŸturduÄŸu dikkat çekiyor. Tamda Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Tiflis'e yaptığı ziyaret öncesi gerçekleÅŸtirilen bu hareketin, Gürcistan derin güçlerinin Müslümanlara  bir mesajı olarak deÄŸerlendiriliyor. 

Gürcistan'daki Müslümanların sahip olduÄŸu 50'ye yakın sivil toplum kuruluÅŸu olayı protesto etmek için bir araya gelerek tepki göstermeye hazırlanıyor.

kaynak:http://www.haber7.com/kafkaslar/haber/1200627-gurcistanda-muslumanlara-cirkin-saldiri

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.