Sosyal Medya

Güncel

''IŞİD sorunu sadece güçle çözülemez''

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, ABD'nin IŞİD'e karşı izleyeceğini açıkladığı stratejinin silahlı grupları tam anlamıyla ortadan kaldırmayacağını öne sürdü.



Eski Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Tarık el-HaÅŸimi, yaptığı açıklamada, Irak'ta kurulan yeni hükümet ve beklentiler, ABD'nin IŞİD terör örgütüne yönelik açıkladığı stratejisiyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.
 
IŞİD'in Sünni Arapların içinde ortaya çıktığına iÅŸaret eden HaÅŸimi, bu sorunun orduların harekete geçirilmesi, komÅŸu ülkelerin seferber edilmesi ve Irak güçlerinin saldırılarda kullanılmasıyla çözülemeyeceÄŸini kaydetti.
 
"IŞİD Sünnilerin içinden çıktı"
 
HaÅŸimi, IŞİD ve benzeri örgütlerin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili önerisini ÅŸöyle özetledi:
 
"Bu tehlikenin sadece güç kullanılarak üstesinden gelinemez. Bu tehlikenin dini, ideolojik, fikri, toplumsal ve siyasi boyutları var. IŞİD ve diÄŸer silahlı örgütler, gün yüzüne Safevilerin Sünni Arapları hedef almasıyla çıktı. 2008'de Sünniler El-Kaide'yi kendi bölgelerinden söküp atmıştı ve teröre son vermiÅŸlerdi. Åžimdi yeniden orduların bu gruplara karşı harekete geçirilmesi Irak'ta daha fazla yıkım anlamına gelecektir. Bu sorunu, adaleti tesis ederek çözebiliriz. Sünnilere adil davranılmazsa hepsi IŞİD militanına dönüÅŸebilir. Türkmenler ve Sünnilerin maruz kaldığı zulüm, onlara radikalliÄŸe yönelmekten baÅŸka çare bırakmadı. O halde bu olguyu Sünni Arapları hedefe koyarak deÄŸil, onlara hakkaniyetle davranarak çözebiliriz."
 
KAYNAK: http://www.yirmidorthaber.com/dunya/isid-sorunu-sadece-gucle-cozulemez/haber-938802

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.