Sosyal Medya

Güncel

Nusra Cephesi BM askerlerini serbest bıraktı

Nusra Cephesi, Körfez ülkelerinin arabuluculuğu ile Golan'da rehin aldığı BM görevlilerini serbest bıraktı



El Nusra Cephesi, Ä°srail iÅŸgali altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nde rehin aldığı BirleÅŸmiÅŸ Milletler Barış Gücü askerlerini serbest bıraktı. Nusra Cephesi'nin bu adımında Körfez ülkelerinin arabuluÄŸunun etkisi olduÄŸu belirtiliyor.

Nusra Cephesi, Golan Tepelerinde 40'tan fazla BM askerini rehin almıştı. Nusra Cephesi'ne baÄŸlı basın kurumu "El-Menaretu el-Beyda" tarafından sosyal paylaşım sitesi "Youtube" üzerinden bugün yayınlanan bir videoda örgüt liderlerinden Åžeyh Sami el-Ureydi, daha önce Golan Tepeleri'nde alıkoydukları UNDOF'A baÄŸlı 40'ı aÅŸkın askeri bırakacaklarını belirtmiÅŸti.

Ureydi açıklamasında ÅŸunları söyledi: 

"BMGK'nın Nusra'yı 7'inci Madde'ye tabi tuttuÄŸu bir dönemde alıkoyduÄŸumuz askerleri, abluka altındaki bölgelere yardım ulaÅŸtırılması ve Suriye rejimi elinde bulunan esirlerimizin salıverilmesi karşılığında serbest bırakmayı düÅŸünüyorduk. Ancak Ulemanın fetvası, Ebu Muhammed el-Culani'nin de onayı ile birlikte, Nusra mensuplarından bir kardeÅŸimiz, söz konusu askerlere daha önce güvence verdiÄŸi için bu kararımızdan vazgeçtik." 

Bu açıklamadan saatler sonra Nusra Cephesi elinde bulunan BM askerlerini serbest bıraktı.

KAYNAK: http://www.dunyabulteni.net/gunun-haberleri/308913/nusra-cephesi-bm-askerlerini-serbest-birakti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.