Sosyal Medya

Güncel

Rus askerleri Kırımlı Müslümanların evlerini basıyor

Müslümanların evlerine yapılan baskınlar her geçen gün yaygınlaşırken kırım'ın Yedikuyu bölgesinde de baskınlar gerçekleşti.



Rusya kontrolündeki Kırım’da Müslümanların evlerinde yapılan aramalar devam ediyor. Bu kez silahlı kiÅŸiler, Yedikuyu (Lenino) bölgesi Akmanay (Kamenskoye) köyünde ikamet eden Ametovlar ailesinin evinde arama yaptı.

Ondan fazla silahlı kiÅŸinin,10 Eylül tarihinde evine girdiÄŸini anlatan aile reisi Ä°dris Ametov, yaptığı açıklamada, “Beni yere yatırdılar, küçük oÄŸlumu kelepçelediler ve arama emrini ibraz ederek aramayı gerçekleÅŸtirdiler” dedi.

Aramanın yapıldığı sırada evde, tanık olarak silahlı insanların davet ettiÄŸi iki kadın bulunduÄŸunu ifade eden Ametov, “Bağımsız tanıkları davet edilmesini rica ettim, ama bunu reddettiler” diye anlattı.

Silahlı kiÅŸilerin silah ve uyuÅŸturucu aradıklarını belirten Ä°dris Ametov, “Müslüman’ın Kalesi” gibi dini kitapların, kızının iki diz üstü bilgisayarı ve telefonunun incelendiÄŸini ve arama sırasında evde bulunan 6 aile mensubunun parmak izlerinin alındığını bildirdi.

Benzer aramanın yeÄŸeninin evinde de yapıldığını açıklayan Ä°dris Ametov, “YeÄŸenim gözaltına alındı, ama o evinde av tüfeÄŸi bulunduruyordu” diye kaydetti ve tüfeÄŸin büyük ihtimalle ruhsatsız olduÄŸunu ekledi.

Ametovlar ailesinin evinde yapılan arama ardından silahlı insanlar Ä°dris Ametov’un küçük oÄŸlu 27 yaşındaki Eren Ametov’u gözaltına aldı.

Kaynak: QHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.