Sosyal Medya

EÄŸitim

Kırgızistan'da başörtüsünü yasaklayanlara hapis talebi

Kırgız vekil, başörtülü öğrencileri okula almayan okul yöneticilerinin hapsedilmesi gerektiğini söyledi



Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Milletvekili Torobayev Zulpukarov, baÅŸörtülü öÄŸrencileri derslere almayan öÄŸretmenler ve okul yöneticilerine hapis cezası verilmesini önerdi.

Kırgız Meclisi’nin 4 Eylül’deki oturumunda bir konuÅŸma yapan Zulpukarov, öÄŸrencileri derslere almayanların insan hakkı ihlali yaptığını belirterek bu suçu iÅŸleyenlerin hapisle cezalandırılması gerektiÄŸini söyledi.

Kırgız vekil konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"20 milletvekili okul üniformalarının hazırlanması konusunda insan haklarının hesaba katılması talebinde bulunduk. Her öÄŸrenci onurlu bir hayat ve kiÅŸisel görüÅŸ hakkına sahip olmalıdır. Böyle deÄŸerler bir çocuÄŸun doÄŸumu ile ona verilmelidir.”

Torobaev Zulpukarov ayrıca çocukları dini deÄŸerleri dolayısıyla aÅŸağılamanın onlarda aÅŸağılık duygusu uyandıracağını belirterek “Meclisimiz insanlarımıza dini özgürlükler tanıdı. Dolayısıyla savcılıklar gereÄŸini yapmalı ve Müslüman kıyafetiyle okula gelmek isteyen öÄŸrencilere bunu yasaklayan okul müdürleri hakkında soruÅŸturma açmalıdır” dedi.

KAYNAK:http://www.dunyabulteni.net/gunun-haberleri/308916/kirgizistanda-basortusunu-yasaklayanlara-hapis-talebi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.