Sosyal Medya

Güncel

ABD'de kırmızı alarm! IŞİD sınıra dayandı

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, IŞİD ile bağlantılı militanların Meksika sınırından ülkeye girmeyi planladıklarını açıkladı.



Senato'da konuya iliÅŸkin senatörlere sunum yapan Ä°ç Güvenlik Bakanlığı istihbarat ve analizden sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Taylor, IŞİD sempatizanları arasındaki Twitter ve Facebook yazışmalarında bu ihtimali dile getirdiklerinin tespit edildiÄŸini anlattı.

ABD sınırlarından IŞİD militanı ya da baÄŸlantılı grupların giriÅŸ yapma ihtimalini bir tehdit olarak algıladıklarını vurgulayan Taylor, bu tehdide karşı koymak için istihbarat ve sınır güvenliklerinin yeterli olduÄŸunu savundu.

Oturumda söz alan Senatör John McCain ise binlerce kiÅŸinin ABD sınırlarından yakalanmadan geçebildiÄŸine iÅŸaret ederek, IŞİD'e iliÅŸkin istihbaratın vatandaÅŸların tehlikede olduÄŸunu gösterdiÄŸini söyledi.

ABD'nin Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları nedeniyle bu örgütün ABD içinde de eylemlerde bulunabileceÄŸi riski istihbarat birimleri ve analistler tarafından dile getirilmiÅŸti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD hedeflerine yönelik ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 154 hava saldırısı düzenlediÄŸini bildirmiÅŸti.

BaÅŸkan Barack Obama'nın ise bu gece Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren IŞİD örgütüne yönelik geniÅŸ kapsamlı ve uluslararası desteÄŸi de öngören uzun vadeli bir mücadele planını açıklaması bekleniyor.

KAYNAK: http://www.haber7.com/amerika/haber/1199973-abdde-kirmizi-alarm-isid-sinira-dayandi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.