Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan seferberlik çağrısı

Hamas tarafından, Batı Şeria'da İsrail'e karşı genel seferberlik çağrısı yapıldı



Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail'deki bir hapishanede Raid el-Caberi'nin (35) ve Ä°srail askerleri tarafından kalbinden vurulan Ä°sa el-Kutri'nin hayatını kaybetmesinin ardından, Filistin'de Ä°srail'e karşı genel seferberlik çaÄŸrısı yapıldı.

Açıklamada, "Farklı yöntemlerle Ä°srail'e karşı milli seferberlik ilan edilmeli. Cenaze konvoyu büyük bir devrime dönüÅŸtürülmeli" denildi.

"Uluslararası komplolar ve Arap ülkelerinin korkaklığı" nedeniyle Ä°srail'in kontrolsüz hale dönüÅŸtüÄŸü belirtilen açıklamada, "El-Asfu'l-me'kul savaşında halk direniÅŸinin en büyük dersi vermesinin ardından Ä°srail, ordusunu ve Yahudi yerleÅŸimci sürüsünü, adam öldürme, gözaltına alma ve iÅŸkence yapmaları için saldı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ä°srail hapishanelerindeki Filistinlilere yönelik sorumluluk ve Filistin halkı için direniÅŸ gücünün birleÅŸtirilmesi gerektiÄŸi kaydedildi.

Dün hayatını kaybeden Raid el-Caberi, 26 Temmuz'da Batı Åžeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde düzenlenen gösteriler sırasında gözaltına alınmış ve henüz mahkemeye çıkarılmamıştı.

Ä°srail askerlerinin, Batı Åžeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'na düzenlediÄŸi baskında Ä°sa el-Kutri (22) isimli bir Filistinli kalbinden vurularak öldürülmüÅŸtü.

12 Haziran'da 3 Yahudi yerleÅŸimcinin kaybolmasının ardından Batı Åžeria'da öldürülen Filistinli sayısı 40'a yükselmiÅŸ, aralarında milletvekilleri ve Filistin Meclis BaÅŸkanı Aziz Duveyk'in de bulunan yaklaşık bin Filistinli de Ä°srail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Batı Åžeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü.

Ä°srail, 7 Temmuz'da Gazze Åžeridi'ne düzenlediÄŸi saldırılara Koruyucu Hat Operasyonu, Hamas Hareketi Ä°se "El-Asfu'l-me'kul" (YenmiÅŸ ekin yaprakları) adını vermiÅŸti.

KAYNAK: http://www.dunyabulteni.net/hamastan-seferberlik-cagrisi/308815/hamastan-seferberlik-cagrisi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.